Bekijk het origineel

BERICHTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BERICHTEN

4 minuten leestijd

WIJZIGING KERKELIJK JAARBOEK

Wierden: Scriba is thans: N. Geluk, Wilgenlaan 7, 7642 ET Wierden. Tel. 05496-77654.

Classis Dordrecht: Scriba van de classis Dordrecht is thans: Oud. J. Everse, Vredenburg 11, 3328 DG Dordrecht. Tel. 078-173569.

AANGEPASTE KERKDIENST TE WESTKAPELLE

D.V. zaterdag 25 sept. 1993 aanvang 15.00 uur zal er in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Westkapelle een aangepaste kerkdienst voor verstandelijk gehandicapten worden gehouden. Voorganger in deze dienst is ds. Th. V. Stuijvenberg.

AANGEPASTE KERKDIENST TE GELDERMALSEN

D.V. zal op zaterdag 25 september 1993, aanvang 15.00 uur, in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Geldermalsen een aangepaste kerkdienst worden gehouden voor mensen met een verstandelijke handicap. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. J. Karens van Opheusen. Hij wenst te spreken over "Jezus stilt de storm" naar aanleiding van Lukas 8 : 22-25.

MEDEDELING C.G.O.

Het bestuur van de Cursus Godsdienst Onderwijs deelt hierbij mee, dat Drs. H. Lenseiinl^ wegens persoonlijice omstandigheden heeft bedankt als rector van de C.G.O.

De heer B. Stolk is bereid gevonden voorlopig het rectoraat waar te nemen. In verband hiermede verzoeken wij alle correspondentie, berichtgevingen en informaties te richten aan de heer B. Stolk. Zijn adres is Vlasstraat 20, 2988 XR Ridderkerk. Telefoon:01804 -

22055.

Het bestuur.

Ds. A. MOERKERKEN GEOPEREERD ZIEKTE Ds. D. RIETDIJK

Na onderzoeken als gevolg van klachten over aanhoudende vermoeidheid, bleek het noodzakelijk, dat onze hoofdredaktuer Ds. Moerkerken een operatie aan de bijschildklieren moest ondergaan. Deze, niet ongevaarlijke ingreep, heeft inmiddels plaats gevonden in het Academisch Ziekenhuis te Leiden. De Heere heeft goedgunstig doorgeholpen en onze broeder mag weer thuis zijn.

De komende weken zijn hem nog rust voorgeschreven. Onze bede is dat hij voorspoedig mag herstellen en zijn dienstwerk mag hervatten.

Ds. D. Rietdijk wordt nog verpleegd in het ziekenhuis "Westeinde" te 's-Gravenhage. Vele middelen en behandelingen worden toegepast om verbetering in zijn toestand te verkrijgen. De kwaal waaraan hij lijdt is van zeer ernstige aard. Echter verleent de Heere onze broeder bij tijden om lijdzaamheid te mogen beoefenen en stille berusting in zijn beleid. De Heere is nabij.

RING ZEELAND VAN ZANGVERENIGINGEN

Op D.V. vrijdag 1 oktober hopen we een ringzangavond te houden. Deze zal worden gehouden in de "Elimkerk" te ? ? ? ? ?

De koren die aan deze avond hun medewerking hopen te verlenen zijn: a. Gem. koor "V.Z.O.S." uit 's-Gravenpolder o.l.v. P. Heijboer; b. Gem. koor "Vox Humana" uit Rilland Bath o.l.v. W. Braam; c. Gem. koor "Canticum" uit Haamstede o.l.v. J.C. Versprillen; d. Gem. koor "Con Amore" uit Meliskerke o.l.v. J. Dekker; e. Mannenkoor "Ethan" uit Yerseke o.l.v. R.J. Rijkse. De organist voor de samenzang is Johan Verdonk. De avond begint om 19.30 uur. De opening wordt verzorgd door ds. J.C. Weststrate.

ZANG-EN ORGELAVOND TEN BATE VAN HET JEUGDWERK

Op D.V. zaterdag 2 oktober a.s. is er in de St. Maartenskerk te Zaltbommel een zang-en orgelavond ten bate van het jeugdwerk. Medewerking aan deze avond verlenen het mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" uit Werkendam o.l.v. D. van Luttikhuizen en het jongerenkoor "Psallite Deo" uit Rotterdam o.l.v. P.C. den Uil. De organisten zijn D. van Luttikhuizen en J. Boer. Annemieke Krieger, dwarsfluit. Het appèlwoord wordt verzorgd door ds. M.J. van Gelder. Er is een kollekte ten bate van het jeugdwerk. Aanvang 19.30 uur.

20-1-JONGERENAVOND GOES

Op D.V. 2 oktober organiseert het Distrikt Zuid weer een 20+ Jongerenavond in de Voetius-S.G. Thema: et Heilig Avondmaal. Wat zegt het Heilig Avondmaal jou? En wat zeg jij met je houding t.o.v. het Heilig Avondmaal? Spreker: s. A.J. Gunst. Aanvang:19.45 uur. (Vanaf 19.15 uur is er koffie en thee).

DEPUTAATSCHAP VOOR DE MILITAIREN

Bijeenkomsten voor militairen van de Gereformeerde Gemeenten e.a., die gelegerd zijn in Duitsland.

D.V. vrijdag 1 oktober a.s. in het Protestants Militair Clubhuis bij de Leger­ plaats Seedorf, aanvang 19.30 uur. Het programma vermeldt o.a. een lezing.

Zaterdag 2 oktober in het Protestants Militair Clubhuis bij de Legerplaats Hohne, aanvang 19.30 uur.

Zondag 3 oktober zullen in het Protestants Militair Clubhuis te Seedorf twee leesdiensten gehouden worden, die beginnen om 13.00 en 18.30 uur.

De leiding van de bijeenkomsten berust bij de heer B.J. Nieuwenhuize, die tevens de lezing zal verzorgen en tijdens de kerkdiensten een preek zal lezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 september 1993

De Saambinder | 12 Pagina's

BERICHTEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 september 1993

De Saambinder | 12 Pagina's

PDF Bekijken