Bekijk het origineel

BERICHTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

BERICHTEN

6 minuten leestijd

DISTRICT UTRECHT

D.V. 20 maart 1999 wordt in de kerk van de Gereformeerde Gemeente te Veenendaal een jongerenavond georganiseerd. Ds. C Sonnevelt hoopt te spreken over artikel 13 van de NGB. De Voorzienigheid Gods en regering aller dingen. De avond begint om 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom.

GEREFOMEERDE GEMEENTE HOUTEN

Op 18 december 1998 heeft onze gemeente een eigen nieuw kerkgebouw, de Eskol-kerk, in gebruik genomen. Het stemt ons tot dankbaarheid dat we uit de hand des Heeren dit kerkgebouw mochten ontvangen. Op D.V. zaterdag 20 maart 1999 kan ons kerkgebouw van 14.00 tot 16.00 uur worden bezichtigd. Wij nodigen u daartoe hartelijk uit. Onze kerk is gelegen aan Poldermolen 1 te Houten, vlak naast het markante gebouw van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Vanaf de A27 (Utrecht-Breda) neemt u de afslag Houten en rijdt u door tot aan de Rondweg. Bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf de Rondweg op. Deze blijft u volgen, onder een viaduct door, via wat bouwwegen, tot een T-splitsing. Daar gaat u linksaf en volgt u de weg tot aan de eerste afslag links. De Molen/Molenzoom. Daar gaat u linksaf. Daarna weer linksaf en onmiddellijk daarna weer linksaf. Dit is de Poldermolen. U rijdt recht op het grijze Hoogheemraadskantoor af. Onze kerk ligt naast dit kantoor. We hopen u te mogen begroeten op D.V. de 20e maart!

ZANGMIDDAG VOOR EN MET GEHANDICAPTEN

D.V. Zaterdag 20 maart 1999 's middags om half drie hoopt het mannenkoor "Rehoboth" van de Geref. Gemeente te Tholen weer voor en met gehandicapten te zingen. Gezien de fijne middagen in voorgaande jaren is verdere aanbevoling eigenlijk overbodig! Ouders, familieleden, verzorgers: Iedereen wordt uitgenodigd, om in het kerkgebouw aan de Hoogaarsstraat te Tholen aanwezig te zijn. Belangstelling ook van buiten de afdeling Flakkee/Schouwen/Tholen wordt op prijs gesteld.

COMMISSIE VERZORGENDE BEROEPEN REGIO GOEREE-OVERFLAKKEE

Bijeenkomst voor diegenen die in de verzorging of verpleging werkzaam zijn. Op D.V. 25 maart 1999 te Dirksland in een van de zalen van de kerk. Spreker: ds. A. Bac. Onderwerp: omgaan met geloofsvragen in psychische nood. Aanvang: 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal er een collecte gehouden worden voor de onkosten. Een ieder is van harte welkom.

ZANGAVOND DORDRECHT

Op D.V. vrijdag 26 maart zal er een Paaszangavond gehouden worden in de grote Kerk te Dordrecht. Medewerkenden: MHESSEBA-Koor ("Met hart en stem". Slikkerveer en "Seba-koor" Krimpen aan de IJssel) o.l.v. Jan Looij. Samengesteld meisjeskoor o.l.v. Ria Kalkman en Patrick van de Linden. Appèlwoord dhr. J.H Mauritz. Toegang vrij. Collecte ten bate van het jeugdwerk. Aanvang 19.30 uur. Kerk open 19.00 uur.

ZANGAVOND JBGG

In de Grote Kerk te Maassluis wordt op D.V. zaterdag 27 maart een zangavond georganiseerd. Aan deze avond wordt meegewerkt door: Mannenkoor De Lofzang, o.l.v. Johan P. de Ridder, Samengesteld Jongerenkoor, o.l.v. Henriëtte van Mael- saeke, Jos Oreel en Anton de Raad, organisten. Ds. G.J. van Aalst spreekt n.a.v. Luk. 23 : 44b over het thema: Jouw rustdag? De avond begint om 19.30 uur. U/jij komt toch ook?

VOORJAARSVERGADERING ADOPTIEVERENIGING

D.V. 27 maart 1999 hoopt de Adoptievereniging der Gereformeerde Gezindte haar periodieke voorjaarsledenvergadering te houden in aula Alpha van de Driestar te Gouda. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De opening is om 14.00 uur door de voorzitter van de vereniging ds. A. Bac: predikant van de Gereformeerde Gemeente te Bodegraven. Deze middag hoopt dhr. E. Beelen voor ons een lezing te verzorgen, met als titel: "Het adoptiekind in de puberteit; hechting en losmaking". Dhr. Beelen is werkzaam als hoofd van de afdeling maatschappelijk werk van Groot Emaus te Ermelo. Dit is een internaat voor licht verstandelijk gehandicapten, waaronder ook buitenlandse adoptiekinderen. In de zaal zal een informatietafel opgesteld zijn, tevens is er kinderoppas aanwezig. Leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

KOOR- EN SAMENZANGAVOND

Op D.V. zaterdag 27 maart is er een Kooren Samenzangavond in de Grote Kerk in Temeuzen. Aanvang 19.30 uur. Medewerkende koren: Gemengde zangver. "Met Hart en Stem", Temeuzen. "Kinderkoor 'Benjamin', Temeuzen. Gemengdkoor 'Crescendo', Tholen. Gemengdkoor 'Sursum Corda', Krabbendijke. Na aftrek van de kosten is de collecte bestemd voor het Deputaatschap Israël. Thema: "De Bijbel het mooiste geschenk voor Israël". De opening is door ouderling Eikelboom van de Geref. Gemeente Temeuzen. De organisatie gaat uit van de Ring Zeeland van zangverenigingen Geref. Gemeenten.

BIJEENKOMST LICHAMELIJK GEHANDICAPTEN

Op D.V. zaterdag 10 april 1999 is er een bijeenkomst voor mensen met een lichamelijke handicap, in de Adventkerk van de Geref. Gemeente, Vijftien Morgen 51, te Veenendaal. Ds. C. Sonnevelt hoopt een meditatie te houden. Mevr. C. van Rossum, ergotherapeut, hoopt nader in te gaan op wat ergotherapie kan bieden en betekenen voor mensen met een handicap. Ook hopen we samen te zingen en is er gelegenheid voor ontmoeting. Aanmelding vóór 1 april 1999 bij het landelijk bureau van Helpende Handen: tel. 0348-489970.

DEPUTAATSCHAP VOOR ISRAEL AANMELDING STUDIEDAG

Op D.V. vrijdag 14 mei 1999, de dag na Hemelvaart, hoopt het deputaatschap weer de jaarlijkse studiedag te houden in de kerk van de Geref. Gemeente te Gouda. Noteert u de datum alvast. Op deze dag zal het chiliasme vanuit een drietal invalshoeken worden belicht. Ds. C. Sonnevelt zal spreken over: Het chiliasme, een bijbelse weg'? De heer G. Roos zal stilstaan bij: Het chiliasme, een vluchtweg? Ds. C.J. Meeuse zal behandelen: De hoop van onze vaderen, een betere weg. In een forum bespreking, die geleid zal worden door ds. W. Visscher, kunnen vragen met betrekking tot dit onderwerp ruimschoots aan de orde komen. Om te weten hoe veel koffie, thee en broodjes er nodig zijn is aanmelding voor deze dag nodig. U kunt dit schriftelijk of telefonisch doen bij mevrouw C. Leentvaar, Eddingtonweg 18, 3318 BG Dordrecht, tel. 078-6185263. De kosten, 10 gulden per persoon, gelieve u te voldoen bij aankomst.

DEPUTAATSCHAP VOOR DE EVANGELISATIE

Folders betreffende de Heilsfeiten Het deputaatschap Evangelisatie is voor­ nemens opnieuw een folder van de serie "Heilsfeiten" uit te geven. Het betreft de folder voor Pinksteren, onder de tittel: "Wat moeten wij doen? " Het besteladres voor deze nieuwe folder is: dhr. A.E. Schouten, St. Francisbaai 38, 2904 AD Capelle a/d IJssel, tel./fax: 010-4505995. e-mail: a.e.schouten-evang.gg@rednet.nl De bestellingen dienen uitsluitend schriftelijk en uiterlijk 9 april 1999 bij bovenstaand adres te zijn. De prijs per folder bedraagt ƒ 0, 10 per stuk (incl. BTW). Een eigen opdruk op de achterzijde is mogelijk vanaf 100 gulden excl. BTW voor 1000 exemplaren, per 1000 exemplaren meer telkens 25 gulden hoger. Op deze wijze kan ons volk in aanraking worden gebracht met de boodschap uit Gods Woord. Moge de Heere het zegenen, tot ere van Zijn heilige Naam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 maart 1999

De Saambinder | 12 Pagina's

BERICHTEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 maart 1999

De Saambinder | 12 Pagina's

PDF Bekijken