Bekijk het origineel

Berichten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Berichten

3 minuten leestijd

Regio-avonden Kinderevangelisatie

Aan alle werkers in het kinderevangelisatiewerk en belangstellenden,

In het kinderevangelisatiewerk wordt veel gedaan: kinderen werven, vertellingen voorbereiden en houden, werkjes verzinnen en uitvoeren. In al dat werk, dat we zo goed mogelijk proberen te doen, zijn we afliankelijk van de Heere. Hij is het die de kinderen op onze weg stuurt, die wijsheid en inzicht geeft. Hij is het die het Woord zegent

In het kinderevangelisatiewerk is het gebed daarom van wezenlijk belang. Het gebed persoonlijk en met elkaar wanneer we ons zelf voorbereiden. Het gebed met de kinderen op de club. Zeker wanneer de kinderen van andere godsdiensten op de club zijn, kan dat vragen opleveren. Het gebed in de gemeente, van waaruit het kinderevangelisatiewerk plaats vindt. Het thema van de komende regio-avonden is dan ook:

"Het gebed in het kinderevangelisatiewerk"

Leden van de Landelijke Werkgroep Kinderevangelisatie zullen dit thema inleiden en daarbij ingaan op zowel principiële als praktische aspecten daarvan. Daarna is er gelegenheid om met elkaar over dit onderwerp van gedachte te wisselen.

De regio-avonden zullen dit jaar bij leven en welzijn worden gehouden op: Donderdag 17 oktober in Gouda, Ronsseweg 1-3, aanvang 19.45 uur Donderdag 17 oktober in MiddelburgZuid, Schoutstraat 1, aanvang 19.45 uur Woensdag 23 oktober in Kampen, 1^ Ebbingsestraat 3, aanvang 19.45 uur Voor 5 oktober a.s. graag aanmelden bij onderstaand adres:

Jan Verboom, W. Bontekoesingel 8, 2803 XM Gouda, tel. 0182-573351.

DEPUTAATSCHAP VOOR DE EVANGELISATIE, COMMISSIE ALLOCHTONEN

De op zaterdag 8 juni j.l. gehouden landelijke toerustingsdag voor het evangelisatiewerk onder allochtonen voorzag in een behoefte. De commissie allochtonen van het deputaatschap voor de Evangelisatie heeft daarop besloten nog dit najaar regionale avonden te verzorgen met als thema: "Islam en het gesprek met moslims." Spreker is dhr. Iz. Van Rijssel, voorheen evangelist onder moslims in Guinee.

De avonden zullen D.V gehouden worden op:

Dinsdag 12 november in het kerkgebouw van de Geref. Gemeente te Woerden Dinsdag 19 november in het kerkgebouw van de Geref. Gemeente te Apeldoorn Dinsdag 26 november in het kerkgebouw van de Geref. Gemeente te Goes

De avonden vangen aan om 19.30 uur. Kerkenraadsleden, leden van evangelisatiecommissies, werkers onder allochtonen en belangstellenden van harte welkom. Graag opgeven vóór 1 november bij evang. G. Baan, tel. 0252-424544, e- mail: evangelisatiegergem@rdnet.nl

DISTRICT OOST +16 TE APELDOORN

Op D.V 14 september hoopt ds. C.J. Meeuse een appèlwoord te verzorgen over 'Wat is Jouw fundament? ' De bijeenkomst wordt gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Apeldoorn (Graaf van Lijndenlaan 9) en begint om 19.30 uur. Jongeren, maar ook ouderen, zijn van harte welkom!

JUBILEUMZANGAVOND SEBA- GEMENGDKOOR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL

D.V zaterdagavond 21 september hoopt het Sebakoor zijn 25-jarig jubileum te gedenken. Wij nodigen u hartelijk uit om deze avond bij te wonen. Aan de avond werken mee: het Mannenkoor "Groot- Rotterdam" en het Seba-gemengdkoor. De algehele leiding is in handen van ds. A. Schot. Na afloop is er in de zaal koffie/ thee/frisdrank. Aanvang om 19.30 uur in de Seba-kerk, Koningin Wilhelminaplein 1 te Krimpen a/d IJssel.

GESPREKSGROEP VERZORGEN­ DE BEROEPEN DEN HAAG-SCHEVENINGEN

D.V dinsdag 24 september 2002 is er een avond voor de werkers in de gezondheidszorg. Josien Blaak houdt een inleiding over: "Abortus, mijden of...? " De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de conversatieruimte (naast orangerie) in het Bronovoziekenhuis, Bronovolaan 5 in Den Haag. Voor info: 070-4272449.

JBGG DIRKSLAND

Het verenigingsseizoen begint weer met de - 16 appèlavond op D.V 13 september 2002. Dhr. A. Karels: 'Waarom ga jij naar de kerk? '

Gebouw van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland. Aanvang 19.30 uur. Alle jongeren van 12 tot 16 jaar zijn van harte welkom!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 september 2002

De Saambinder | 12 Pagina's

Berichten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 september 2002

De Saambinder | 12 Pagina's

PDF Bekijken