Bekijk het origineel

Voorziening in de ambten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Voorziening in de ambten

In goede orde

10 minuten leestijd

In veel gemeenten wordt in deze tijd over de vervulling van de ambten gesproken. Dat is altijd een gewichtige aangelegenheid. Daarom mag het ook een onderwerp zijn waar we in het verband van deze rubriek nog eens op ingaan. Uitgangspunt bij de verkiezing van ambtsdragers is wat Gods Woord zegt en wat er in de kerkorde over bepaald is. Dan kunnen verschillende onderdelen nader overdacht worden. Deze keer willen we naar aanleiding van enige vragen op enkele punten wat breder ingaan.

Hoe staan de personen die opnieuw gekandideerd / gekozen worden daar zelf tegenover? Opnieuw gekozen worden, opnieuw het ambt aanvaarden, opnieuw kandidaat gesteld worden; het is allemaal geen automatisme. Voor buitenstaanders kan dat wel eens zo lijken. Maar ook broeders die al langer dienen, kunnen ermee worstelen of ze zich weer kandidaat kunnen laten stellen. Het opzien kan zo groot wezen, en de eigen onmogelijkheid en onwaardigheid zo ingeleefd worden. Het gaat ook over gewichtige zaken in het Koninkrijk Gods. Zo wordt er dan wel geworsteld aan ’s Heeren troon om Zijn licht en wijsheid: ‘..of gij in uw hart gevoelt...?’ Ook vindt er nog wel eens een pastoraal gesprek met een ambtsbroeder plaats in het heen leven naar de verkiezingstijd. Als we het gewicht voelen, kunnen we immers niet ‘zomaar’ het ambt vervullen. En dan kunnen we ook zeker niet zomaar de verantwoordelijkheid ontlopen. Wanneer het gewicht van het ambt gevoeld wordt, mag de Heere benodigd worden. Hij roept tot het ambt en Hij alleen kan ertoe verlenen wat nodig is. Laat er ook in de gemeenten maar veel gebed mogen zijn voor de ambtsdragers en de vervulling van de ambten.Onderscheiden ambtenGezamenlijke arbeidKerkelijke ledenvergadering

Broederlijk

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 november 2010

De Saambinder | 16 Pagina's

Voorziening in de ambten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 november 2010

De Saambinder | 16 Pagina's

PDF Bekijken