Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kabeljauwpilaf met salade

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Kabeljauwpilaf met salade

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Een „pilaf" is een traditioneel gerecht uit de Oosterse landen. Vaak wordt het als vervanger van aardappelen opgediend. Door een pilaf kunt u gaar vlees, kip of vis scheppen. Deze keer een maaltijd met kabeljauwpilaf. Erbij serveert u een heerlijke salade.

Califonia salade
voor de saus:
½ bekertje sour cream
½ ui
½ theelepel mosterd
zout
peper
½ eetlepel azijn
2 gekookte koude aardappelen
200 g gaar kippevlees
7 halve perziken
1 zachtzure appel
50 g ham
100 g gehakte walnoten
sla

Vermeng de sour cream met geraspte ui, mosterd, zout, peper en azijn. Snijd aardappelen, kippevlees, perziken, appel en ham in blokjes en vermeng het geheel samen met de walnoten luchtig met de saus. Laat de salade enige tijd op een koele plaats intrekken en schep hem nog even door. Doe de salade op een met slabladeren bedekte schotel en garneer met wat achtergehouden schijfjes perzik.

Kabeljauwpilaf
1 grote prei
2 uien
50 g boter
150 g champignons
3 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
1 bekertje sour cream
200 grijst zout
500 g diepvries kabeljauw
½ dl vieux of Cognac
peper
10 g geraspte oude kaas

Snijd de prei in kleine stukjes en was deze goed. Snipper de uien en smoor ze met de prei in de hete boter. Was de champignons, snijd ze in plakjes en smoor ze 5 minuten mee. Voeg ketjap en tomatenketchup toe. Meng de sour cream erdoor.

Kook intussen de rijst in 3 dl water met wat zout in 20 minuten gaar en droog. Kook de vis in wat water in 10 minuten gaar. Schep het preimengsel, de gare rijst en de stukken kabeljauw voorzichtig door elkaar. Roer de vieux erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Doe alles in een beboterde ovenvaste schotel en strooi geraspte kaas erover. Geef de pilaf in een op 175 °C voorverwarmde oven in 25 minuten een bruin korstje.

Uit: „Jaargetijden op schaal", uitgave van het Nederlands Zuivelbureau.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 februari 1984

Terdege | 56 Pagina's

Kabeljauwpilaf met salade

Bekijk de hele uitgave van donderdag 23 februari 1984

Terdege | 56 Pagina's