Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koud buffet, een feestelijke manier om gasten te ontvangen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Koud buffet, een feestelijke manier om gasten te ontvangen

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Garnalen sandwichtaart
1 oud casinobrood
50 g boter
500 g Hollandse garnalen
lOOgSubenhara
500 g kwark
lOtakjes peterselie
10 sprietjes bieslook
4takjes dille
zout
peper
V4 komkommer
Snijd het casinobrood in de lengte in 8 dunne plakken, ontdoe deze van de korsten en besmeerze aan één kant met boter. Snijd %van de garnalen klein, houd de rest apart en maak de Subenhara fijn met een vork. Roer garnalen, kaas en de helft van de kwark dooreen en mengfijngehakte peterselie, bieslook en de helft van de dille erdoor. Halveer de plakken brood en leg ze twee aan twee naast elkaar. Besmeerze met een kwart van het kaasmengsel, leg hierop weer2 broodplakken en besmeer deze weer met een kwart van het kaasmengsel. Herhaal dit nog twee keer. Snijd de taart aan de hoeken iets rond. Strijk met een mes de met zout en'idille vermengde rest van de kwark er aan de zijkanten tegen. Strooi hierzoveel fijngehakte peterselie en bieslook tegen, dat de zijkanten groen van kleur worden. Garneer de bovenkant met de achtergehouden garnalen en dunne in een krul getrokken plakjes komkommer.

Pikante kaassalade
250giong belegen kaas
1 stengel bleekselderij
10 radijsjes
1 uitje
1 teentje knoflook
4 eetlepels mierikswortelsaus
1 theelepel Franse mosterd
peper
enkele blaadjes sla
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Snijd de kaas en de gewassen en van losse draden ontdane bleekselderij in dunne reepjes en de gewassen radijsjes in dunne plakjes. Snipper het uitje en pers het teentje knoflook uit. Meng alle ingrediënten door de mierikswortelsaus. Breng de salade op smaak met peper en mosterd. Schikhemop een platte schaal op een bedje van sla en strooi er tenslotte het bieslook over. Gevulde paprika's met Praagse salade 2 rode paprika's 100gham 100 g gebraden varkensfricandeau 50 g kaas 1 kleine ui 1 grote appel sapvanl citroen 1 dl yoghurt zout worcestershiresauce peper Halveerde paprika's. Ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en kookze gedurende 5 minuten in water met zout. Laatze goed uitlekken. Snijd ham, varkensvlees en kaas in reepjes. Snipperdeuizeerfijn. Schildeappelen, snipper ze en besprenkel ze met citroensap. Vermeng de yoghurt met zout en de kruiderij en meng alle ingrediënten hierdoor. Vul de paprika's met dit mengsel.

Condé perziken
V21 melk
40 g boter
40 g suiker
1 pakje vanillesuiker
zout
2 eetlepels melk
Iblikperziken
V2 dl Cognac
3 eetlepels gehakte geconfijte vruchtjes of 3 eetlepels Cognacrozijnen
2 eetlepels grof gehakte pistachenoten
Kook van melk, boter, suiker, vanillesuiker, zouten rijstinongeveer30 minuten onder regelmatig roeren een pap. Klop de eierdooiers los met de melk, voegze van het vuur af, aan de pap toe en laat deze afkoelen. Laat de perziken uitlekken, verwarm ze tegen de kook aan in de Cognac en laat ze afkoelen. Schep de perziken uit het vocht. Menghetvochtdoorderijstepap en doe deze over in een vlaschaal. Rangschik de perziken met de holle kant naar boven langs de randen. Vul de holten met geconfijte vruchtjes of Cognacrozijnen en pistachenoten.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1984

Terdege | 64 Pagina's

Koud buffet, een feestelijke manier om gasten te ontvangen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 4 oktober 1984

Terdege | 64 Pagina's