Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Maak eens iets anders van gehakt

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Maak eens iets anders van gehakt

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Het begrip,, woensdag gehaktdag" is al volledig ingeburgerd in Nederland. Als u inderdaad woensdag gehakt eet hoeft dat nog niet per se te betekenen dat er die dag altijd een gehaktbal op het bord van u en uw huisgenoten rolt. Met gehakt kun je zo veel meer doen. Hier een paar ideeën. De recepten zijn berekend op vier personen.

Gehaktrolletjes
400 gram kalfsgehakt
1 eetlepel paneermeel
ei
100 gram tomatenpuree
scheutje room
1 fijngehakte ui
1 1/2 kopje melk
1 theelepel ketjap manis
25 gram boter of margarine

Maak het gehakt aan met het ei en het paneermeel. Verdeel het gehakt in 16 gelijke delen en draai hier kleine rolletjes van. Bak ze in goed hete boter bruin en gaar en houd ze apart. Fruit de ui tot ze lichtbruin ziet. Verwarm de melk en voeg al roerend de tomatenpuree toe. Meng er vervolgens de ui, de room en de ketjap door. Goed roeren tot er een gladde saus ontstaat. Leg de rolletjes gehakt in de saus en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen. Serveren met spaghettini en courgettes.

Gehaktbrood
200 gram gemengd gehakt
1 stokbrood in 4 stukken gesneden
1 teentje fijngehakte knoflook
peper
1 eetlepel fijngehakte bieslook
75 gram Parmezaanse kaas
20 gram boter of margarine
aluminiumfolie

Snijd het stokbrood middendoor en hol de stukken uit. Bak het gehakt in 5 gram goed hete boter en maak het met een vork rul. Zorg dat het goed gaar is. Meng dan de andere ingrediënten erdoor. Vul de stokbroodhelften met het mengsel en doe ze op elkaar. Neem een stuk alumiumfolie dat 2 keer zo groot is en een paar centimeter langer dan het stuk stokbrood. Smeer de glimmende kant met de resterende boter in. Leg het brood op de folie en vouw de folie dicht. Doe het in een voorverwarmde oven. Laat het 8 minuten bij een temperatuur van 175° in de oven. Heerlijk als warme lunch. Maar ook 's avonds, met een verse salade een goede maaltijd. l< />

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 mei 1985

Terdege | 64 Pagina's

Maak eens iets anders van gehakt

Bekijk de hele uitgave van woensdag 15 mei 1985

Terdege | 64 Pagina's