Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Met paprika's is veel te doen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Met paprika's is veel te doen

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

De paprika is in ons land al lang geen onbekende meer. En dat is maar goed ook, want paprika' s zitten boordevol vitamine C. In de maanden juli tot en met september worden de meeste paprika's aangevoerd, wat tot gevolg heeft dat ze dan het goedkoopst zijn. Als u er zeker van wilt zijn dat u verse paprika's hebt, koop dan de gladde, glanzende exemplaren, waarvan het steeltje frisgroen is. De vruchten liggen liever niet in de kou, een temperatuur van 8-12°C is goed voor ze. We beginnen met het recept van de foto, maar met paprika is veel meer te doen.

Gevulde paprika's (1)
400 g mager rundergehakt
4 groene paprika's
2 theel. paneermeel
1 fijngehakte ui
1 eetl. fijngehakte bieslook
1 teentje fijngehakte knoflook
25 g boter of margarine
2 fijngesneden tomaten

Bak het gehakt in 20 g boter en maak het met een vork rul. Laat het bakken tot het helemaal gaar is. Fruit de ui en de knoflook in de resterende boter tot ze lichtbruin zien. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Was de paprika's en snijd het topje eraf (maak het feestelijk door het gekarteld te doen). Haal al de zaadjes eruit en verdeel het gehaktmengsel over de paprika's. Zet ze in een ingevette schaal in een voorverwarmde oven. Reken op ongeveer 40 min. bij 175°C. Opdienen met macaroni en een verse salade.

Gevulde paprika's (2)
2 witte paprika's
2 gele paprika's
300 g roomkwark
100 g blauwe kaas (Gorgonzola, Bleufort of Roquefort)
3 eetl. boter witte peper

Snij van de paprika's een kapje af en hol het binnenste uit. Meng door de kwark de verkruimelde kaas, de boter en de peper en vul met dit mengseltje de paprika's. Verpak ze in folie en leg ze enkele uren in de koelkast. Neem dan een vlijmscherp mes en snij de paprika's in plakjes.
Eet er roggebrood en boter bij. Een lekker hapje ook voor 's avonds.

Paprikatoast
4 sneetjes geroosterd brood
boter, 1 ui
2 gele paprika's
2 vleestomaten
zout, peper
4 plakken kaas
paprikapoeder

Fruit in de boter de gesnipperde ui glazig. Voeg de in reepjes gesneden paprika en de ontvelde in stukjes gesneden tomaat toe. Laat alles enkele minuten pruttelen en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg op een ingevet bakblik de geroosterde sneetjes brood en verdeel de paprikamassa daarover. Leg op ieder sneetje een plak kaas en schuif het blik in een hete oven of onder de grill tot de kaas gesmolten is. Bestuif de sneetjes met paprikapoeder en eet ze meteen.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 augustus 1985

Terdege | 60 Pagina's

Met paprika's is veel te doen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 8 augustus 1985

Terdege | 60 Pagina's