Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Twaalf verrukkelijke punten chocolade-slagroom

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Twaalf verrukkelijke punten chocolade-slagroom

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Voor een feestelijke gebeurtenis bakt u deze heerlijke chocolade-slagroomtaart. U snijdt er twaalf punten van, dus iedere lekkerbek komt aan zijn trekken. Het gebak is gevuld met chocoladeslagroom, die u maakt door de room met cacao te vermengen.

Voor het deeg 2 eierdooiers 2-3 eetl. warm water 100 g. suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eiwitten 75 g bloem, 50 g maizena 1 afgestreken theel. bakpoeder Backin De eierdooiers met het water schuimig roeren, beetje voor beetje % van de suiker en het zakje vanillesuiker erbij doen en zo lang kloppen tot een crèmeachtige massa is ontstaan. De eiwitten stijf slaan, geleidelijk aan de rest van de suiker erdoor roeren, de gele crème door het eiwit spatelen. Bloem, maizena en bakpoeder vermengen, zeven, door de crème spatelen (niet roeren); het deeg in een ingevette, met vetvrij papier beklede springvorm (0 ca. 26 cm) doen. De vorm op een rooster in een voorverwarmde oven schuiven. Elektra: 175-200; gas 3-4. Baktijd 20-30 minuten. De taartbodem goed laten afkoelen, eenmaal doorsnijden. Voor het glazuur: 100 g chocolade en een beetje kokosvet in een pannetje au bain marie tot een gladde massa roeren, de bovenste helft van de taartbodem hier gelijkmatig mee bestrijken. 100 g poedersuiker 1 zakje vanillesuiker 2 zakjes slagroomversteviger Klopvast 30 g cacao, chocoladekrullen Slagroom 1 minuut kloppen, poedersuiker zeven en met vanillesuiker vermengen, in de slagroom strooien en die verder stijf kloppen. Drie eetl. slagroom in een spuitzak doen. De cacao zeven, door de overige slagroom scheppen en met ruim tweederde deel de onderste taartbodem bestrijken. De met glazuur bestreken taartlaag in 12 gelijke stukken snijden, deze op de chocoladeslagroom leggen en aandrukken. De zijkant van de taart met de resterende slagroom bestrijken en met cacao bestrooien. De taart met de slagroom uit de spuitzak versieren en met chocoladekrullen garneren.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 januari 1986

Terdege | 64 Pagina's

Twaalf verrukkelijke punten chocolade-slagroom

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 januari 1986

Terdege | 64 Pagina's