Bekijk het origineel

Een originele lunch met kip of ei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Een originele lunch met kip of ei

3 minuten leestijd

Soms wil je bij de lunch even „iets anders". Vooral nu de winter met z'n stevige pot nog wel niet voorbij is maar toch op een eind loopt. Wat dacht u van iets met kip of ei? Ook als er eigenlijk „niets" in huis is, kuntu met die produkten leuke dingen doen. Een lekker roerei maken bijvoorbeeld, in een wip klaar en er is eindeloos mee te variëren, 'n Broodje kip is trouwens ook niet te versmaden en kan de vergelijking met de al traditionele bal gehakt of hamburger goed doorstaan.

Roerei met knakworst
4 eieren 1 blikje knakworstjes 4 eetl. melk of bouillon bieslook boter of margarine zout, peper Klop de eieren los met de melk, fijngeknipte bieslook, zout en peper en voeg de uitgelekte, in plakjes gesneden knakworstjes toe. Verwarm boter of margarine in een steelpan en giet het eimengsel erin. Roer (op een laag vuur) met een houten lepel totdat het eimengsel bijna gestold is, het roerei moet smeuïg blijven. Serveer hierbij geroosterd brood en kruidenboter. Tip: vervang de knakworst door garnalen, mosselen of vissoorten uit blik, zoals zalm, sardines of tonijn.

Sandwiches kipomelet
100 gr. gaar kippevlees 4 eieren, 1 ui 4 eetl. melk of bouillon slablaadjes, 8 sneetjes brood boter of margarine kerriepoeder, zout, peper Verwarm boter of margarine in een koekepan en fruit hierin de kleingesneden ui met kerriepoeder. Voeg vervolgens het kippevlees in stukjes toe. Klop de eieren los met melk of bouillon, zout en peper. Giet het eimengsel in de koekepan en bak hiervan een omelet. Verdeel de sla over vier sneetjes brood, snijd de afgekoelde omelet in vieren en leg deze op de sla. Plaats de overige sneetjes brood erop en snijd het geheel schuin door.

Broodje kipburger
4 kipburgers, 2 uien 4 ronde broodjes slablaadjes, piccalilly boter of margarine Verwarm boter of margarine in een pan, bak hierin de kipburgers, neem deze uit de pan en laat ze afkoelen. Fruit vervolgens de uien in ringen in de braadboter. Snijd de broodjes open en beleg ze met sla. Verdeel de kipburgers over de broodjes, garneer met piccalilly en de uien en klap de broodjes dicht. Tip: vervang de piccalilly door hotketchup of mango-chutney.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 februari 1986

Terdege | 64 Pagina's

Een originele lunch met kip of ei

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 februari 1986

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken