Magere recepten die heerlijk vullen
Tegen de tijd dat de winterkleren worden afgelegd en het zomertenue uit de kast komt, voelen velen de drang opkomen om - al dan niet noodzakelijk —iets „aan de lijn" te doen. Vaak is het niet nodig echt een dieet te volgen, maar is het gewoon een kwestie van wat minder vet of veel eten. Kip is dan een uitstekend menuonderdeel. Het is mager, caloriearm vlees dat met weinig boter of margarine kan worden klaargemaakt en het gaat heel goed samen met verse groente en rauwkost. Dus nog gezond bovendien!
Kip-fruitsalade
400 g gaar kippevlees
1 grapefruit
2 mandarijntjes
2 appels, 1 peer
5 eetl. slasaus of halvanaise
1 dl magere yoghurt of kwark
2 eetl. sherry, cayennepeper
Maak een sausje van slasaus, sherry en yoghurt of kwark. Voeg kip, grapefruit, appel en peer in stukjes en de mandarijnen in partjes toe. Meng het geheel en maak de salade op smaak af met cayennepeper. Schep de salade in een schaal en garneer met kiwiplakjes.
Amerikaanse kipsalade
300 g gaar
kippevlees
1 kleingesneden ui
1 groene paprika in reepjes
1 blikje uitgelekte maïskorrels
50 g geschaafde amandelen
3 eetl. Bulgaarse yoghurt
3 eetl. slasaus of halvanaise
1 eetl. citroensap
1 eetl. fijngeknipte peterselie
1 theel. gemberpoeder zout, peper
Maak een sausje van yoghurt, slasaus, citroensap en gemberpoeder. Voeg vervolgens kip, ui, paprika, maïs en amandelen toe en maak het geheel op smaak af met zout en peper. Dien de salade op in een schaal en garneer met de peterselie. Serveer de kipsalade met stokbrood.
Kip met groente
1 grillkuiken
zout, peper, paprikapoeder
250 g champignons
2 paprika's in reepjes
2 preien in ringen
100 g taugé
ketjap benteng manis
Strooi in de binnenkant van het kuiken zout en peper en wrijf de buitenkant in met paprikapoeder. Laat het kuiken, al draaiende, in ongeveer een uur gaar en bruin roosteren. Maak in die tijd in een pan met siliconenlaag (zodat er geen boter hoeft gebruikt te worden) een groentemengsel. Doe alle groenten (champignons in plakjes) behalve de taugé in de pan en laat ze op een laag vuur sudderen. Doe de taugé er op het laatste moment bij en laat die kort meewarmen. Maak de groenten op smaak met zout, peper, en ketjap. Serveer dit bij het gegrillde kuiken.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 april 1986
Terdege | 64 Pagina's