Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Verrukkelijke gehakt variaties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verrukkelijke gehakt variaties

3 minuten leestijd

Al heeft de schotel een Maleise naam, de ingrediënten ervoor zijn allemaal in ons land verkrijgbaar. De aparte combinatie van groenten geeft er een exclusief tintje aan. Toetoep is het Maleise woord voor afdekken of afsluiten. Inheemser, maar daarom niet minder lekker zijn de gehaktpasteitjes en het ,,speciale" gehakt, dat samen met kool in de oven gaat.

Gehakt toetoep
300 g mager rundergehakt
150 g champignons
1 fijngehakte ui
1 teentje knoflook
1 bosje fijngehakte radijsjes
1 blik worteltjes/doperwtjes
stuk fijngesneden komkommer
2 fijngesneden tomaten
aardappelpuree
1 eetl. paneermeel
50 g boter of margarine

Fruit de uien en de knoflook tot ze Fruit de uien en de knoflook tot ze lichtbruin zien en leg ze apart. Bak de champignons licht aan en leg ze apart. Bak het gehakt en maak het met een vork rul. Zorg ervoor dat het helemaal gaar is. Meng alle ingrediënten, behalve de aardappelpuree, door elkaar en doe het in een ovenvaste schaal. Dek de schaal af met de aardappelpuree. Strooi er de paneermeel over en leg er een klontje boter op. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Laat het gerecht 60 min. bij een temperatuur van 175 graden in de oven staan. U kunt het gerecht zijn originele smaak geven als u sambal en ketjap op tafel zet.

Gehaktpasteitjes
500 g kalfsgehakt
2 eieren, 1 theel. majoraan
2 eetl. bloem
1/2 dl rode wijn, 1/2 dl Madeira
1/2 eetl. tomatenpuree
mespunt cayennepeper

Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Roer alle ingrediënten door elkaar en als laatste de eiwitten. Schep dit mengsel in beboterde vuurvaste potjes en zet ze een half uurtje in een voorverwarmde middelmatig hete oven.

Gehakt speciaal
300 g gehakt
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
1 ei
400 g gesneden groene kool
paneermeel, nootmuskaat

Fruit de ui. Doe het gehakt erbij en verkruimel het met een vork. Doe de knoflook erbij. Kook de kool gaar. Doe in een ingevette vuurvaste schotel een laag kool, een laag van het vleesmengsel en weer een laag kool. Doe het losgeklopte ei er overheen, evenals wat paneermeel. Zet de schotel 30 minuten in een hete oven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juni 1986

Terdege | 64 Pagina's

Verrukkelijke gehakt variaties

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juni 1986

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken