Bekijk het origineel

Lamskoteletten met kruidensaus

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Lamskoteletten met kruidensaus

3 minuten leestijd

Lamsvlees heeft een zachte en aparte smaak. Het laat zich uitstekend combineren met allerhande specerijen en verschillende groenten, zowel met voorjaars- als wintergroenten. Vers lamsvlees is er niet het hele jaar door, Zuiglam is te koop van half april tot eind mei, lamsvlees van eind mei tot eind oktober en schapevlees van eind oktober tot eind januari. Probeert u het onderstaande recept met lamskoteletten eens. Het recept is bestemd voor vier personen.

Ingrediënten:
8 kleine lamskoteletten
peper
1/2 theelepel gedroogde tijm
100 gram boter
2 eetlepels fijngehakte peterselie
3 sjalotjes gesnipperd
1 teentje knoflook, ragfijn gehakt
2 eetlepels citroensap
3 dl bouillon of 1/2 bouillon en 1/2 droge witte wijn
1 afgestreken theelepel maizena

Bereidingswijze:
Schep tijm met wat peper door elkaar. Wrijf de koteletjes er mee in. Verhit de boter tot het schuim al voor een deel is weggetrokken. Bak de koteletjes er snel om en om bruin in. Neem ze daarna uit de pan en houd ze warm. Voeg peterselie, knoflook, sjalotjes toe en laat alles zolang fruiten tot de sjalotjes glazig zien. Doe de bouillon of wijn en bouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles heel even flink doorkoken en roer alle aanbaksels van de bodem van de pan los. Leg de lamskoteletten in de saus en laat ze er gedurende 4 a 5 minuten zachtjes in stoven. Neem de kotelefles uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Leng de maizena aan met 1 eetlepel koude bouillon, wijn of water en bind de saus ermee. Laat de saus even doorkoken en zeef het daarna.) Schenk een klein deel van de saus over het vlees en dien de rest er apart bij op.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1986

Terdege | 64 Pagina's

Lamskoteletten met kruidensaus

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1986

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken