Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Spagheta of garnalen: lekker met kip

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spagheta of garnalen: lekker met kip

2 minuten leestijd

<br />

Veel maaltijden en recepten zijn gewoonweg geknipt voor kip of kipprodukten. Met dat handige stukje vlees kunt u heel veel doen en' t hoeft niet duur te zijn. Maak spaghetti eens klaar met,, kuiken" in plaats van gehakt of hamblokjes. Iets heel anders. Kippevlees met garnalen doet een beetje oosters aan maar is simpel te bereiden. Wie eenmaal met kip aan de slag gaat weet niet meer van ophouden.

Kip met spaghetti
4 hele kuikenpoten
400 gr. spaghetti
2 uien,
1 paprika
150 gr. champignons
500 gr. tomaten
5 eetl. rode wijn
1 theel.
basilicum
1 theel. worcestershiresauce
aardappelmeel,
zout
100 gr. boter of margarine
paprikapoeder,
peper

Bestrooi de,, kip'' met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de ,,kip" rondom bruin. Voeg vervolgens de kleingesneden uien, de champignons in kleine plakjes, de paprika in reepjes, de ontvelde tomaten in vieren, de wijn, de basilicum en de worcestershiresauce toe en laat het geheel ± 45 minuten stoven. Kook de spaghetti op de bekende wijze en schep deze in een verwarmde schotel. Neem de,, kip'' uit de pan en leg deze op de spaghetti. Bind het stoofvocht met aardappelmeel en geef de saus er apart bij. Serveer hierbij komkommersalade.

Kip met garnalen

300 gr. kuikenborstfilets
200 gr. garnalen 
0,5 prei,
4 eetl. sherry
1 theel. gemberpoeder
1 eetl. sojasaus
1 theel. suiker
0,5 theel. ve-tsin
1 teentje knoflook
50 gr. boter of margarine
zout

Snijd de ,,kip" in stukjes en bestrooi deze met zout en gemberpoeder. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de ,,kip" aan beide zijden bruin. Voeg vervolgens de prei in ringetjes, de sherry, de sojasaus, de suiker, de ve-tsin en het sap van de knoflook toe en laat het geheel ± 10 minuten stoven. Doe de laatste 2 minuten de gepelde garnalen in de pan. Serveer hierbij gemengde sla en rijst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 1986

Terdege | 64 Pagina's

Spagheta of garnalen: lekker met kip

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 november 1986

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken