Bekijk het origineel

Drie gratis patronen voor Terdegelezers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Drie gratis patronen voor Terdegelezers

3 minuten leestijd

<br />

Al u de stof voor dit rokje, jasje of bloesje bestelt krijgt u het patroon er gratis bij! Wilt u de hele set maken, dan bestelt u natuurlijk alle patronen. U betaalt alleen de stof en kunt met de werkbeschrijving in Terdege aan de gang gaan. De patronen zijn exclusief voor Terdege ontworpen door Stoffenhuis Dannenberg (Rijssen en Veenendaal). Patronen zijn verkrijgbaar in de maten 134 tot en met 170. U kunt ze bestellen met de blauwe ruit- en streepstof of met een khaki-ruitjesstof. Hoeveel u nodig hebt ziet u in de tabellen.

Stoffen
De witte poplin is van een fijne kwaliteit katoen (50%)/polyester(50%)en kost/19,90p.m., 1.50 m. br. De denimkleurige ruit en streep verbleken niet en zijn eveneens van katoen / polyester (50 / 50%) enl.50m.br., ƒ 29,90 p.m. Wilt u het pakje van de khaki-ruit maken, dan betaalt u ƒ 27,90 p.m., 1.50m. br. l3ezeruit bestaat uit 40% katoen en 60% polyester. Het brede kant kost ongeveer ƒ 5,per meter, het smalle kant koopt u voor plusminus ƒ 2,50 per meter. Kant hoeft u niet per se te bestellen.

Werkbeschrijving
Knip alle patronen zonder naad uit. Eerst de stroken voor de rok in wit en geruit, dan de andere delen, volgens stofschema.
ROK: Als u de rok van een ruitje knipt, mag de stof gewoon dubbel blijven liggen; wel in één richting knippen en de draadrichting op dezelfde lijn. Middenvoor- en middenachternaad stikken, middenachter de rits inzetten. Zet het kant aan de witte strook, zoom dan de geruite strook. Stik die op de witte. Rimpel beide in één keer aan de rok. Rimpel de taille in, knip de band op de juiste wijdte en zet die met versteviging aan de rok. Eventueel lusjes voor een ceintuur meestikken.
BLOUSE: Begin met verstevigen van beleg, boordje en manchetten.
Voorpand: beleg op de juiste breedte omleggen, 1 cm naar binnen slaan en op de goede kant 4 cm doorstikken. Kant licht gerimpeld op het voorpand zetten, daarna op de punt (armsgatkant). De punt eerst aan het zijpand zetten. daarna in één keer aan het voorpand.
Achterpand: plooi instrijken, onderaan instikken, de pas dubbel opzetten. Daarna de pas aan het voorpand zetten, de zijnaad stikken en de blouse zomen.
Mouwen: onderkant inrimpelen en de manchet dubbel aanzetten. Naad stikken en de mouw gerimpeld in het armsgat zetten. Boordje: het kant licht gerimpeld aanzetten, dan de delen tegen elkaar naaien, zodat het kant eruit komt; aan de hals naaien, binnenkant tegenzomen. Smal doorslikken. Knoopsgaten naaien, knopen aanzetten.
JASJE: Eerst beleg, halsboord, klep, mancheten schootje verstevigen. Beleg omleggen, 1 cm naar binnen slaan en op de goede kant 4 cm breed doorstikken. Klepje maken en opzetten. Plooi van het achterpand instrijken. Pasje dubbel opzetten, daarna aan het voorpand zetten. Plooitjes in voor- en achterpand. Schootje maken en aan de goede kant aanzetten. Binnenkant tegenzomen, smal doorstikken. Halsboordje maken, opzetten, binnenkant tegenzomen en smal doorstikken.
Mouwen: naad stikken, plooitjes inleggen, split maken, manchet aanzetten en tegenzomen. Smal doorstikken. Plooitje in de mouwkop leggen, mouw inzetten. Knoopsgaten innaaien, knopen aanzetten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987

Terdege | 64 Pagina's

Drie gratis patronen voor Terdegelezers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 februari 1987

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken