Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Kalkoen, een heerlijk stuk vlees

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Kalkoen, een heerlijk stuk vlees

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Kalkoen is tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. U hoeft echt geen hele kalkoen te kopen om van dit heerlijke vlees te genieten. Trouwens, als u vlees overhoudt kunt u dat altijd nog verwerken in een koude schotel.

Kalkoenpoten
2 hele kalkoenpoten
100 g boter of margarine
Half kopje azijn
mespunt gemalen kruidnagelen
mespunt kaneel
2 eetl. suiker
2 kleingesneden uien
zout, peper
Bestrooi de kalkoenpoten met zout en peper en bak ze in boter of margarine snel bruin. Voeg vervolgens azijn, kruidnagelen, suiker, kaneel en de uien toe. Plaats het deksel op de pan en stoof de kalkoenpoten in plusminus 45 minuten gaar. Serveer hierbij gebakken banaan met rijst of sperzieboontjes en stoofpeertjes met gekookte aardappelen.

Koude kalkoenschotel
400 g gare stukjes kalkoenvlees
100 g geraspte oude kaas
1 dl witte wijn
1 dl koffieroom
fijngeknipte peterselie
3 waaiertjes augurk
2 tomaten in plakjes
paprikapoeder
zout, peper
Giet de wijn op het kalkoenvlees; strooi de kaas en de peterselie erover en vermeng alles daarna met de koffieroom. Maak het geheel af met zout en peper. Doe de salade op een schotel, bestrooi deze met paprikapoeder en garneer met de augurken en de tomaten. Serveer er stokbrood of geroosterd brood bij.

Kalkoen met perencompóte
1 kalkoen
200 g boter of margarine
1 potje of flesje barbecuesaus
1 kg stoofperen of 1 blik peren
1 stukje foelie, 1 kruidnagel
kaneel, scheutje azijn
evt. knoflookpoeder
zout, peper
Bestrooi de kalkoen of de in stukken verdeelde kalkoen met zout, peper en eventueel knoflookpoeder. Bak de kalkoen in boter of margarine snel rondom bruin. Laat de kalkoen in ongeveer anderhalf uur, onder af en toe keren en bedruipen, braden. Giet er dan de barbecuesaus bij en laat het geheel nog plusminus een uur sudderen. Keer de kalkoen regelmatig en bedruip deze met de saus. Wordt voor de perencompóte een blik peren gebruikt, voeg dan aan de inhoud hiervan de azijn, kruidnagel, foelie en kaneel toe en laat dit 24 uur staan. Serveer de kalkoen met de compóte en gekookte rijst. De rijst kan ook vervangen worden door gekookte aardappelen en spruitjes. Advies: plm. 25 minuten braadtijd per500 g kalkoen.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 maart 1987

Terdege | 64 Pagina's

Kalkoen, een heerlijk stuk vlees

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 maart 1987

Terdege | 64 Pagina's