Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gezond eten kan heel lekker zijn

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Gezond eten kan heel lekker zijn

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Onlangs heeft het Voorlichtingsbureau voor de Voeding zeven „spelregels voor goede voeding" opgesteld. De meeste zullen u wel bekend voorkomen: 1. eet gevarieerd,
2. wees matig met vet en zorg voor voldoende linolzuur,
3. beperk cholesterol,
4. eet volop zetmeel en voedingsvezel,
5. vermijd te veel suiker,
6. alcohol: overdaad schaadt,
7 wees zuinig met zout.
Wie rekening houdt met deze regels kan best lekker eten. Dat blijkt uit een nieuw boekje van Becel,,,Koken naar hartewens''. Het bevat een gevarieerd weekmenu met eenvoudige, maar ook feestelijke gerechten. Van verschillende onderdelen uit het weekmenu staat een recept in het boekje.

Gemengde sla met rosbief
(bij de lunch) Voor 2 personen:
75 g rosbief, 50 g gemengde sla (kropsla, rode sla, eikebladsla)
2 eetl. Becel olie
2 sjalotjes, teentje knoflook
scheutje rode wijnazijn 
Halve dl bouillon (van tablet)
peper, zout
1 eetl. gehakte peterselie
Leg op twee bordjes een sneetje bruinbrood en verdeel hierover de gewassen en drooggeslagen sla. Verhit de olie in een koekepan en fruit hierin de fijngehakte en gepelde sjalotjes en knoflook gedurende enkele minuten. Roer de azijn en bouillon erdoor, temper het vuur en breng de saus op smaak met peper en heel weinig zout. Strooi de peterselie over de saus. Haal de plakjes rosbief een voor een door de saus en rangschik ze op de sla. Schenk de saus die overblijft over het vlees en serveer de salade direct. Neem er een sinaasappel en een beker halfvolle melk of karnemelk bij.

Runderlapjes in paprikasaus
Voor 2 personen:
250 g magere rundedapjes
20 g Becel voor bakken en braden
1 teentje knoflook, 1 ui
1 klein blikje tomatenpuree 
Halve theel. paprikapoeder
wat peper en zout
1 dl witte wijn, 
Halve dl bouillon 
Halve groene en Halve rode paprika 
Half bekertje zure room, 1 eetl. bloem
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak het in de Becel snel bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de fijngesneden ui en fijngehakte knoflook nu enkele minuten in de braadpan. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en fruit dit enkele seconden mee. Roer de wijn en de bouillon erdoor, breng alles aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Stoof het in ongeveer 2 - 2 V2 uur gaar en voeg de laatste minuten de in stukjes gesneden paprika toe. Roer de bloem glad met de zure room en bind hiermee het stoofvocht. Breng het gerecht op smaak met peper en laat het nog even sudderen. Eet hierbij tagliatelle of lintmacaroni, sperzieboontjes en gebraden appel. U kunt dit boekje per briefkaart aanvragen bij Becel,,,Koken naar hartewens", postbus 744,4870 CB Etten-Leur. Vermeld duidelijk uw naam, adres, postcode en woonplaats. Het boekje is gratis.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 april 1987

Terdege | 64 Pagina's

Gezond eten kan heel lekker zijn

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 april 1987

Terdege | 64 Pagina's