Bekijk het origineel

Kussen past stoel aan bij rugklachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kussen past stoel aan bij rugklachten

2 minuten leestijd

<br />

Wie eigenlijk voor zijn rug best een goede stoel zou willen hebben, maar —vanwege de kosten en omdat je die toch niet overal mee naartoe kunt slepen— nog niet tot aanschaf is overgegaan, is wellicht gebaat bij een vondst uit Zweden. Die heetSpinabac rugkussen en kan de pijn bij mensen met rugklachten aanzienlijk doen verminderen. Dat koningin Sylvia van Zweden dit kussen in haar troon heeft en het overal mee naartoe neemt, zegt in feite al genoeg, aldus de fabrikant. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in Nederiand ongeveer 26 % van de vrouwen en 32 % van de mannen last van zijn of haar rug. Voor een groot deel zijn deze klachten te wijten aan veel stilzitten, vaak in een slechte houding. De natuurlijke houding van de wervelkolom, een lichte Sbocht, is tijdens het zitten moeilijk aan te houden en dat kan leiden tot vermoeidheid, stijfheid, pijn in nek en rug en zelfs hoofdpijn.

Mee op reis
Een voor het oog simpel, verstelbaar rugkussen kan hierin verandering brengen. HetSpina-Bac kussen bestaat uit een in model geperst binnenwerk van hardplastic met vijf verende, roestvrijstalen banden. Aan de zijkanten zitten draainoppen (onzichtbaar) om het kusen zo af te stellen dat de rug op de juiste plaats steun krijgt. Het rugkussen is bekleed met schuimplastic en overtrokken met een gevoerde nylonvelours hoes. De hoes is voorzien van ritsen, zodat je zittend de knoppen kunt bedienen en de overtrek gemakkelijk gewassen kan worden. Het geheel weegt nog geen kilo, is zeer plat en meet 30 X 40 cm. Heel handig dus niet alleen thuis en op kantoor, maar ook tijdens lange auto-, bus-, trein- en vliegreizen.

Rolstoel
Het kussen is ook verkrijgbaar met speciale strips ter bevestiging in een rolstoel. In de normale uitvoering lijkt de gebruiker ervan echter helemaal niet op een patiënt. Het Spina-Bac rugkussen kostincl. BTW en franco thuis/ 176,40. Eenheel bedrag, maar vergeleken bij de kosten van een aangepaste stoel eigenlijk niets. Voor meer informatie: Spina-Bac Holland, Postbus 51,3740ABBaarn;tel. 02154-22714.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 1987

Terdege | 96 Pagina's

Kussen past stoel aan bij rugklachten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 oktober 1987

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken