Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Andere oosterse maaltijd

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Andere oosterse maaltijd

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Bij een oosterse maaltijd denken de meeste mensen al gauw aan nasi en bami, terwijl macaroni en spaghetti haast synoniem zijn geworden voor Italiaans eten. Breng eens wat variatie aan in de gerechten die u met bij voorbeeld rijst of "pasta" serveert. Een lekkere salade maakt de maaltijd compleet. De hoeveelheden in alle recepten zijn voor twee personen.

Varkensvlees met paprika en ananas
Snijd 200 g hamlappen in reepjes en bestrooi ze met zout en 1 theelepel gemberpoeder. Pel en snipper een ui. Snijd een rode en een groene paprika in dunne reepjes. Maak V2 ananas schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes (of giet een klein blikje ananasstukjes af). Verhit drie eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg ui, paprika en V2 theelepel sambal toe en pers er een teentje knoflook boven uit. Bak dit ± drie minuten. Schep de ananas erdoor en voeg 11/4 dl bouillon toe (van V4 tablet) en een eetlepel ketjap manis. Laat alles ± 5 min. sudderen. Roer in een kopje twee theelepels maizena en V2 eetlepel water tot een glad papje. Voeg dit al roerende aan het vleesmengsel toe. Maak op smaak met sambal en ketjap. Lekker met rijst.

Eieren en boontjes in tomatensaus
Kook 4 eieren hard. Snijd 100 g sperziebonen in kleine stukjes (± 1 cm) en kook ze ± 5 minuten in weinig water met zout. Pel en snipper een ui. Snijd 8 tomaten in stukjes. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en fruit de ui. Pers een teentje knoflook erboven uit. Voeg een theelepel sambal manis, een eetlepel citroensap, V2 theelepel gemberpoeder, een eetlepel bruine suiker, twee eetlepels ketjap asin en V2 dl water toe. Schep % deel van de tomaat erdoor. Laat dit ± 5 minuten koken. Zeef de tomatenmassa boven een pan. Schep de rest van de tomaat, de boontjes en de gehalveerde eieren erdoor. Lekker met rijst of mihoen.

Zoetzure tomatensalade
Snijd 250 g tomaten in plakjes en leg ze in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper. Knip er vijf sprietjes bieslook boven fijn. Snipper een sjalotje heel fijn en doe het in een diep bord. Pers er een teentje knoflook boven uit. Maak met de bolle kant van een lepel de stukjes sjalot kapot. Roer er V2 theelepel sambal oelek, een eetlepel ketjap en het sap van een halve citroen door. Schenk dit sausje over de tomaten.

Taugésalade
Doe 100 g taugé in een vergiet en schenk er ± een liter kokend water over. Laat de taugé afkoelen en uitlekken. Snijd V4 rode parika in kleine stukjes. Roer in een slaschaal een saus van een theelepel sambal brandal, een eetlepel azijn, een theelepel ketjap manis. Schep de taugé en paprika erdoor.

Bleekselderij met kerrie
Maak een struik bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukken van ± 3 cm. Pel en snipper 1 ui. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui met 1 eetlepel kerriepoeder. Schep er de bleekselderij en 2 eetlepels rozijnen door. Voeg 1V2 dl water, 1 theelepel bouillonpoeder en Vs blok santen (of 1 eetlepel santenmix) toe. Stoofde bleekselderij in ± 10 minuten gaar. Knip hetselderijgroen erboven fijn.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 1988

Terdege | 64 Pagina's

Andere oosterse maaltijd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 februari 1988

Terdege | 64 Pagina's