Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Koop eens kalkoenvlees

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Koop eens kalkoenvlees

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Bij alle aandacht voor kip zou je haast vergeten dat er meer pluimveevlees bestaat. Kalkoen bij voorbeeld. Kalkoen past bij een feestelijke maaltijd, bij een puur Hollands gerecht als stamppot, maar ook bij Italiaanse schotels. Kortom, ook kalkoen is een veelzijdig stukje vlees. De hoeveelheden in de recepten zijn bedoeld voor vier personen.

Kalkoenfilets met ananas
400 g kalkoenfilets
50 g rookspek
Vi literblik ananas
1 theel. kerrie
1 ui, allesbinder
30 g boter of margarine
zout, peper
Bak het kleingesneden spek uit in de pan. Snijd het kalkoenvlees klein en bestrooi dit met zout en peper. Voeg de boter toe aan het spek, verwarm dit en bak hierin de kalkoen met de kleingesneden ui en de kerrie rondom bruin. Voeg de inhoud van het blikje ananas toe en verwarm het geheel nog gedurende ± 10 minuten. Bind eventueel met allesbinder. Serveer hierbij stamppot rauwe andijvie. Tip: voeg gewelde abrikozen, pruimen of rozijnen toe.

Kalkoen-macaronischotel
400 g kalkoendijvlees
2 uien, 2 tomaten
1 teentje knoflook
2 eetl. gyroskruiden
3 dl gezeefde tomaten
3 eetl. bloem
1 eetl. ketjap benteng manis
1 theel. sambal
75 g boter of margarine
zout, peper
Snijd het kalkoenvlees klein en bestrooi dit met de kruiden. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin het vlees rondom'bruin. Voeg de kleingesneden uien en de knoflook, de tomaten, het sap, de ketjap en de sambal toe. Sluit de pan en stoof het geheel ± 30 minuten. Bind met de aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met zout en peper. Voeg de macaroni toe en meng alles. Serveer hierbij sla. Tip: voegl eetlepel pittige mosterd toe.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 maart 1989

Terdege | 64 Pagina's

Koop eens kalkoenvlees

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 maart 1989

Terdege | 64 Pagina's