Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Even een kip tussendoor

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Even een kip tussendoor

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Lekkere tussendoortjes die het uitstekend doen op een zomerse avond. Bij de maaltijd passen ze echter ook prima. En met kip bent u natuurlijk zo klaar. Hoeveelheden in de recepten zijn voor vier personen.

Kipsaté met pindasaus
8 stokjes kipsaté
6 eetl. pindakaas
2 eetl. ke^ap benteng manis
2 theel. sambal oelek
6 eetl. water
1 eetl. citroensap
zout, peper
Frituur de kipsaté of leg ze onder de grill tot ze bruin en gaar zijn. Verwarm de pindakaas al roerende met de overige ingrediënten en maak dit op smaak af met zout en peper. Tip: Voeg gehakte noten aan de pindasaus toe en bestrooi het geheel met seroendeng.

Kippevleugels
1 kg kippevleugels
4 dl tomatenketchup
1 Spaanse peper
frituurvet
Bestrooi de kippevleugels met kipkruiden. Frituur de kippevleugels in frituurvet (als de damp er juist vanaf komt). Laat de vleugels uitlekken op keukenrolpapier. Verwarm de tomatenketchup met het kleingesneden pepertje en schenk dit er overheen.

Kiprolladepuntjes
1 kiprollade
mandarijntjes, kiwiplakjes
ananasstukjes, bigarreaux
gemberbolletjes, radijsjes
druiven, kersen
100 g boter of margarine
Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de roUade rondom bruin. Sluit de pan en braad de rollade, onder af en toe keren, gedurende ± 30-45 minuten per 500 g, afhankelijk van de dikte van de rollade. Neem de rollade uit de pan en laat deze afkoelen. Haal het netje eraf en snijd de rollade in plakken. Vervolgens in puntjes en garneer deze met de overige ingrediënten. Tip: Neem gebraden rollade of grill de rollade in de oven. Serveerde rollade metzigeunersaus.

Drumsticks
6 drumsticks, kipkruiden
1 eetl. kerrie, 50 g bloem
V2 1 bouillon
2 eetl. room, 1 ui
2 eetl. geraspte kokos
75 g boter of margarine
Bestrooi de drumsticks met kipkruiden. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Sluit de pan en braad de drumsticks gedurende ± 25 minuten. Neem de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Voeg de kleingesneden ui met de kerrie toe en fruit deze in de braadboter. Doe de bloem erbij en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de drumsticks en de room toe en verwarm het geheel nog ±10 minuten. Bestrooi het gerecht met kokos. Serveer hierbij atjar flampoer en rijst. Tip: Maak vruchten- i.p. v. keniesaus en vervang drumsticks door kipkarbonades of kippedijen.

Kiphapjes met kruidensauzen
400 g kipnuggets
peterselie
1 bekertje zure room
2 eetl. tomatenketchup
4 eetl. kwark
2 eetl. fritessaus
1 thccl. mosterd
1 theel. citroensap
zout, peper
Bak de kipnuggets op een bakplaat midden in de voorverwarmde oven (200°C), gedurende ± 20 minuten. Vermeng de room met de ketchup en de fijngeknipte peterselie. Maak dit op smaak af met zout en peper. Roer vervolgens de kwark los met de fritessaus, de mosterd, het citroensap, zout en peper. Voeg de fijngeknipte kruiden toe en maak het op smaak af met zout en peper. Serveer de kiphapjes met de sauzen, sla en patates frites. Tip: Bak de kipnuggets in frituurvet of gebruik of margarine in een koekepan.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 juli 1989

Terdege | 64 Pagina's

Even een kip tussendoor

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 juli 1989

Terdege | 64 Pagina's