Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Lichte zomergerechten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Lichte zomergerechten

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Rijst is een prima basis voor allerlei eenpansgerechten. Het licht verteerbare voedingsmiddel past ook in zomerse soepen en salades. De twee voorbeelden daarvan op deze pagina nodigen beslist uit tot het zelf gaan experimenteren met rijstsoepen en -salades. Hoeveelheid van de ingrediƫnten is bedoeld voor vier personen.

Meloen-rijstsalade
250 g lange-korrelrijst
zout, 4 eetl. citroensap
snufje suiker
peper, 6 eetl. olie geraspte schil van 1 of 2 citroenen
2 gewone meloenen
2 bosjes dille
150 g gerookte ham
Laat de rijst in een halve liter kokend water met zout gedurende 15 min. zachtjes koken. Roer van citroensap, suiker, zout, peper, olie en citroenschil een sausje. Spoel de gekookte rijst onder stromend koud water tot het afgekoeld is, meng het daarna met de saus. Laat het verder afkoelen. Halveer de meloenen, verwijder de zaadjes. Haal er balle^es uit of snijd de vrucht in blokjes. Snijd de dille fijn, snijd de ham in kleine reepjes. Vermeng de rijst met de meloen en de dille. Verdeel de hamreepjes erover.

Indonesische rijstsoep
11 kippebouillon
2 kuikenborsten
100 g lange-korrelrijst
1 stukje (onbespoten) citroenschil
2 uien, 1 eetl. olie
1-2 eetl. kerriepoeder
2 eieren, 1 bosje bieslook
Breng de bouillon aan de kook, voeg de kuikenborsten, rijst en citroenschil toe en laat dit zachtjes sudderen op een laag vuur gedurende 20 min. Schil intussen de uien en snijd ze in dunne ringen. Fruit ze in olie, voeg kerriepoedertoe en bak zachtjes gedurende 10 min. Kook de eieren hard, plaats ze onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in schijfles. Hak de bieslook fijn. Verwijder de kuikenborst uit de soep en snijd hem in kleine stukjes. Verdeel die over vier grote soepborden. Doe hetzelfde met de kerrie-uien en de schijfjes ei; giet de rijstsoep erop en strooi er bieslook over. Voeg naar smaak sojasaus en sambal oelek toe.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 1989

Terdege | 64 Pagina's

Lichte zomergerechten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 augustus 1989

Terdege | 64 Pagina's