Bekijk het origineel

Sausjes bij kip

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sausjes bij kip

3 minuten leestijd

<br />

Parelhoen, een verfijnde kipsoort. Vrijwel iedereen lust kip, al kan die door de bereidingswijze iedere keer anders smaken. Bovendien is dit vlees niet vet. Dat is vooral de komende dagen, waarop vaak te veel en te vet gegeten wordt, heel belangrijk. Hebt u wat parelhoen over? Maak er voor de volgende dag een lekkere salade van! De recepten zijn bestemd voor 4 personen.

Standaardrecept
1 parelhoen (±900 g) of 2 kleine 50 g bacon of ontbijtspek zout, peper Bestrooi de binnen- en buitenkant van het hoen met zout en peper. Steek het spek aan de borstzij de vast met cocktailprikkers. Leg het parelhoen op een rooster boven een bakblik midden in de voorverwarmde oven (200°C), gedurende ± 60 minuten. Maak jus door water of wijn aan het braadvocht toe te voegen. Serveer hierbij spinazie, compote en gekookte aardappelen. Tip: Vervang zout en peper door kip- of kalkoenkruiden en bacon door salami. Parelhoen met paprika en champignons 1 parelhoen of 2 kleine 1 rode en groene paprika 250 g champignons 2 dl witte wijn 3 eetl. bloem 74 g boter of margarine zout, peper Verdeel het parelhoen in vieren en bestrooi de delen met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak het parelhoen rondom bruin. Fruit de kleingesneden uien en de knoflook mee en voeg dan de bloem toe. Vervolgens de kleingesneden paprika's, de wijn, de oregano, de Worcestershiresaus; stoof hetgcheel gedurende ± 55 min. Stoofde laatste 15 minuten de kleingesneden champignons mee. Serveer hierbij sperzieboon^es, komkommersla en rijst. Tip: Voeg 2 eetlepels gewelde rozijnen toe bij het stoven.

Parelhoensalade met kokos
400 g gaar parelhoenvlees 2 el geraspte kokos 2 appelen, V4 blikje ananas 1 banaan, 2 sinaasappelen 2 eetl. gewelde rozijnen 6 eetl. kwark 3 eetl. maynonaise of fritessaus zout, peper Maak een sausje van de kwark, het ananassap, de mayonaise, zout en peper. Voeg het kleingesneden parelhoenvlees en de kleingesneden vruchten toe. Meng het geheel en maak de salade op smaak af met zout en peper. Serveer de salade in een glazen schaal en bestrooi hem met de kokos. Tip: Voeg gewelde pruimen of gehakte noten toe.

Kerriesaus
Verwarm 35 g boter of margarine in een pan, voeg 35 g bloem toe en roer het dooreen. Giet V2 1. bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg vervolgens kerrie, fijngeknipte peterselie en een blikje uitgelekte maïs toe en maak de saus op smaak af met worcestershiresaus, zout en peper.

Garnalensaus
Verwarm 35 g boter of margarine in een pan, voeg 35 g bloem toe en roer dooreen. Giet V21. bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg 200 g garnalen, 2 eetl. room en fijngeknipte peterselie toe en maak de saus op smaak af met worcestershiresaus, zout en peper.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 december 1989

Terdege | 80 Pagina's

Sausjes bij kip

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 december 1989

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken