Bekijk het origineel

Bekend en makkelijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bekend en makkelijk

3 minuten leestijd

<br />

Bekend en makkelijk
Het bereiden van gerechten in de oven heeft duidelijk terrein gewonnen. Voor een receptenboek als "Ovenschotels" is dan ook wel een markt. De daarin beschreven recepten zijn overzichtelijk en niet te moeilijk. Er is een aantal bekende bij, zoals gevulde paprika's, spinazietaart, witlof met ham en kaas. Weinig gangbare ingrediënten hoeft men niet aan te schaffen om de gerechten te kunnen maken. Jammer is dat van slechts vier schotels een kleurenfoto is opgenomen. Het ontbreken van verdere kleurenfoto's drukt de prijs wel. Op welke richel het gerecht in de oven moet staan wordt niet gezegd. Evenmin is duidelijk voor hoeveel personen de hoeveelheden bestemd zijn. Zo te zien voor vier, maar dat staat nergens. Nadeel van de paperback is dat het boek niet blijft openliggen. Juist voor een receptenboek is dat zo handig.
"Ovenschotcls", redactie Jolanda van der Laan; uitg. Rebo productions (Zuidboek), Lisse; 68 blz., prijs/5,95.

Niet in het bezit van een oven? Bij het zien en lezen van deze verrukkelijke recepten zou je ertoe overgaan er een te kopen! Hoeveelheden voor vier personen.

Koolschotel met kerrie
750 g savooie kool, 50 g boter
2 uien, schoongemaakt, in ringen
zout, peper, 1 eetl. kerrie
350 g in stukjes gesneden vleesrestjes (bijv. varkenslapjes)
puree van 750 g aardappelen
3 eetl. paneermeel
Maak de kool schoon en snijd hem in smalle reepjes. Kook de reepjes kool in weinig water met wat zout in ca. 20 minuten gaar. Laat de kool goed uitlekken. Verhit 25 g van de boter in een pan en fruit hierin de ringen ui ca. drie minuten. Roer de kerrie door de uien en fruit alles nog drie minuten. Neem de pan van het vuur en roer de stukjes vlees door het ui-kerriemengsel. Maak alles op smaak met zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal en leg hierin laag om laag de kool, het ui-vleesmengsel en de aardappelpuree. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit aardappelpuree bestaat. Bestrooi het geheel met paneermeel en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over de schaal. Bak het gerecht ca. 30 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot alles dooren-door warm is en er een mooi bruin korstje op het gerecht is ontstaan. Serveer de koolschotel onmiddellijk.

Toscaanse groenteschotel
75 g boter, 2 schoongemaakte uien
2 teentjes knoflook, 2 aubergines in plakken
2 courgettes in plakken, 2 paprika's in reepjes
5 tomaten, ontveld, in stukjes
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 theel. gedroogde Italiaanse tuinkruiden
zout, peper, 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de uitgeperste knoflook ca. drie minuten. Voeg de plakken aubergine en courgette toe en bak alles op niet te hoog vuur ca. vijf minuten. Roer de reepjes paprika, de stukjes tomaat, de peterselie en de kruiden door het groentemengsel. Maak alles op smaak met wat zout en peper. Beboter een ovenvaste schaal en doe hier het groentemengsel in. Bestrooi het met geraspte kaas. Bak het gerecht ca. 45 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven tot alle groenten gaar zijn en het gerecht een mooi bruin korstje heeft gekregen. Heerlijk met stokbrood en gebakken biefstuk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1990

Terdege | 96 Pagina's

Bekend en makkelijk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1990

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken