Bekijk het origineel

Met nieuw behang volgt u de woontrends op de voet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Met nieuw behang volgt u de woontrends op de voet

2 minuten leestijd

<br />

Nieuwe interieurideeën opdoen is geen probleem. Maar... aan alles hangt een prijskaartje. Is modieus wonen dan zo'n dure hobby? Niet per definitie. Modieuze produkten zijn er in alle prijsklassen. Een relatief goedkope manier om uw interieur aan te passen aan de nieuwste trends is aan de slag gaan met nieuw behang, behangranden en bijpassende stoffen. Decoreren is de trend van dit moment. Met kleurig behang, behangranden, bijpassende stoffen en een beetje fantasie zijn heel decoratieve resultaten te bereiken. In iedere stijl die u maar wenst.

Romantisch
Qua kleur is in de behangmode vrijwel alles mogelijk. Er komen veel zachte, verfijnde kleurnuances en -combinaties in voor. Een zeker onderscheid valt er te maken tussen lichte, pastelachtige kleuren enerzijds en sterk sprekende, intense kleuren anderzijds. Opvallend veel behangprodukten hebben een romantisch tintje. De romantiek komt zowel tot uiting in landelijk-romantische, gedistingeerdmoderne als in klassieke behangmotieven, maar bij voorbeeld ook in dessins geïnspireerd op de Art-Decostijlperiode of het oude Egypte.

Randen
Er zijn heel veel mogelijkheden om combinaties te maken van verschillende, maar precies bij elkaar passende behangdessins, gordijnstoffen en behangranden. Vooral deze randen zijn een decoratiemiddel bij uitstek. Er zijn geen regels voor de toepassing van behangranden. Dat kan geheel naar eigen inzicht. Traditionele toepassingen zijn: langs het plafond of op een hoogte van ± 1.20 m. In het laatste geval kunt u misschien het gedeelte van de wand dat onder de rand valt, bekleden met een gestreept behang en het gedeelte erboven met een bijpassend gebloemd dessin; de rand is dan bij voorbeeld bedrukt met een expressievere versie van het bloemdessin.

Omlijsting
Maar er zij n ook ludieke ideeën te bedenken. Met behangranden kan, bij voorbeeld in verhouding met de afmetingen van de .wand, een soort omkadering of omlijsting worden aangebracht. Het middenvlak wordt opgevuld met een neutraal, rustig dessin. De ruimte eromheen met een bijpassend, sprekend gedessineerd behangsel. Ook een trapsgewijze verwerking van randen kan bijzonder fraaie resultaten opleveren. Met behangranden kunt u bij voorbeeld ook de contouren van kasten en deuren volgen, een mooie poster of iets dergelijks "omlijsten", enz. Misschien toch de moeite waard om eens op verkenning uitte gaan... Bijeen goede behang- en verfspeciaalzaak kan menu altijd van advies dienen. Vergeet u overigens niet dat u het resultaat van nieuw behang, zeker wanneer u tot een totale afstemming van kleuren wilt komen, kunt "vervolmaken" met behulp van schilderwerk in een bijpassende tint.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 maart 1991

Terdege | 80 Pagina's

Met nieuw behang volgt u de woontrends op de voet

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 maart 1991

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken