Bekijk het origineel

Waardevolle wandversieringen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Waardevolle wandversieringen

2 minuten leestijd

<br />

Waakt en bidt. Ora et labora (bid en werk). Bijbelse vermaningen, die het waard zijn aan de muur te hangen. Een patroon om deze teksten te borduren kunt u bestellen bij de ontwerpster, Fokje Oelen-Withaar. Afmetingen van het geborduurde gedeelte: ca. 40 X 15,5 cm, bij borduren op kaaslinnen met 12 draden op 1 cm. Vermeld voor "Waakt en bidt" teltek. nr. 5702, voor "Ora et labora" teltek. nr. 5703, U ontvangt géén materiaal, alleen de teltekening. Prijs per stuk: ƒ 20,00 voor abonnees en ƒ 25,00 voor niet-abonnees. De prijzen zijn incl. verzendkosten. Maak het bedrag over op gironr. 619.26.03 t.n.v. F. Oelen-Withaar, Louisalaan 8, 7316 DR Apeldoorn. Met vragen kunt u bij haar terecht: tel. 055-219813.

Opa en oma
Is dat geen leuk idee voor een cadeautje voor de grootouders? Het telpatroon van deze originele kussendekjes is van Fokje Oelen-Withaar en staat op de volgende bladzijde. Dit motief kan ook op een ondergrond van bijv. jobelan of aïda (3 bosjes per cm) worden gebroduurd. Het motief wordt dan kleiner. Wordt het geborduurd op kaaslinnen (14 draden op 1 cm), dan wordt de maat 14,5 x 14,5 cm: geschikt voor een schilderijtje. Borduur in dat geval alleen de belijning en niet de achtergrond. Voor een kussendekje hebt u nodig: 40 x 40 cm stramien van 27 mazen op 10 cm (gerekend zonder naad); borduurnaald met stompe punt; borduurgaren (bijv. Smash, ecru kleurnr. 4526 en donkerbruin kleur nr. 4513 van Scheepjeswol). Gebruikte steek: kruissteek over 2 mazen Werkwijze: Borduur volgens teltekening in kruissteken. Borduur de achtergrond in bruin (of de kleur die u hebt gekozen). [>

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 april 1991

Terdege | 80 Pagina's

Waardevolle wandversieringen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 april 1991

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken