Bekijk het origineel

Thuistips,

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Thuistips,

3 minuten leestijd

<br />

Lijm zonder oplosmiddel
Henkei komt als eerste fabrikant met lijmen die water als oplosmiddel bevatten, in plaats van de gebruikelijke, milieubelastende middelen. Vier soorten Pattex-lijm kunnen de meeste huishoudelijke en hobbylijmklusjes aan.

Flexibele tegellijm
Speciaal voor vloeren met vloerverwarming, multiplex of oude tegels introduceert Rigips een sterke tegellijm met bijzondere eigenschappen. 'Vast en Zeker Flexibel" is binnen en buiten toepasbaar, ook geschikt voor gebruik onder water en warmte- en vorstbestendig. De (poeder) lijm is zeer smeuïg, makkelijk te verwerken en blijft ook na uitharding elastisch.

Behangstripper
De Earlex behangstripper is een handzaam behangafstoomapparaat met een reservoir op wieltjes. Beveiligd tegen droogkoken,een snoer van 6 m en goedgekeurd door bevoegde instanties. Adviesprijs ./• 179,90. Met speciale hulpstukken is de behangstripper ook voor andere klussen bruikbaar, zoals het schoonmaken van ruiten, tegels en alle soorten vloeren; het opfrissen van wollen vloerbedekking, gordijnstof en meubels; het reinigen en ontvetten van kookapparatuur, brommer, grasmaaier, werkbank, enz.; het ontsmetten van kasgrond en het bestrijden van ongedierte in en om het huis en het snel ontdooien van de diepvriezer. Prijs van de driedelige serie hulpstukken: ƒ 119,50. Voor informatie: 01806 17411.

Sproeiautomaat
Als "de uitvinding van de eeuw" kondigt importeur BTRI de "Irristop" aan, een apparaatje dat je op de tuinsproeier kunt bevestigen. In de kop van Irristop zitten schijven die reageren op de atmosfeer. Bij droogte schakelen ze de sproeier in; voelt de schijf nattigheid dan werkt de sproeier niet. Er is keuze tussen schijven die de sproeier 20, 30 of 40 minuten laten werken. Irristop werkt niet op elektriciteit, maar op waterdruk en is geen tijdklok. Tijdens het sproeien zet de schijf uit doordat hij langzamerhand kletsnat wordt. Zodra dat het geval is stopt hij. Begint het halverwege de sproeitijd te regenen, dan is de schijf al eerder doorweekt en stopt de sproeier vrij gauw. Vervelend: sproeien bij brandende zon is niet ideaal; het beste kun je dat 's avonds doen. BTRI adviseert daarom het apparaatje tegen de avond te bevestigen. Als de sproeier dan meteen begint en het gewenste aantal minuten water geeft, duurt het —volgens de importeur— minstens 24 uur voor het schijfje is opgedroogd en daardoor 'voelt' dat het weer tijd is voor een lekker buitje. De Irristop kost / 124,95 en is verkrijgbaar bij de goede doe-het-zelf- en tuincentra. Informatie: BTRI, Hoogeveen, tel. 05280-68705.

Grill-pan, alternatief voor de braadpan
Met de "Stove Top Grill" kunnen vlees-, gevogelte- en visgerechten worden bereid zonder gebruik te maken van boter of vet. Gewoon thuis in de keuken op het gas- of elektrische fornuis. Het resultaat is vergelijkbaar met grillen boven een barbecue, alleen komt er geen houtskool aan te pas. De Stove Top Grill bestaat uit een pan, die met een klein beetje water wordt gevuld, om het vet op te vangen. In de pan past een rond rooster. Al na enkele minuten opwarmen kan het grillen beginnen. Het vlees schroeit snel dicht en behoudt daardoor zijn optimale smaak en voedingswaarde. Voor het grillen komen vlees, vis en bij voorbeeld kip in aanmerking, mits niet dikker dan plusminus 2,5 cm. De Stove Top Grill is ook ideaal tijdens vakantie in caravan, boot of weekendhuisje. Bij de Stove Top Grill, die gemakkelijk is schoon te houden, wordt een boekje met leuke recepten geleverd. De grillpan kost / 39,95. Voor informatie: Verta in Vught, telefoon 073-579130.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 mei 1991

Terdege | 72 Pagina's

Thuistips,

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 mei 1991

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken