Bekijk het origineel

De postkoets hij Woeste Hoeve

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De postkoets hij Woeste Hoeve

3 minuten leestijd

<br />

Het patroon van deze postkoets heeft Fokje Oeien ontworpen aan de hand van een schilderij dat haar vader eens heeft gemaakt. Hij schilderde de postkoets bij Woeste Hoeve (tussen Apeldoorn en Arnhem). Afmeting van het geborduurde gedeelte: 40x19 cm. Geborduurd op kaaslinnen van 12 draden op 1 cm. Op het telpatroon staan DMC-kleuren genoemd, dus met wat resten komt u al een eind. De teltekening heeft nr. 5700 en is te bestellen bij mevrouw OeIen. Prijs van de teltekening is ƒ 24,50 voor abonnees, ƒ 28,50 voor niet-abonnees. De prijzen zijn inclusief verzendkosten. Maak het juiste bedrag over op gironn 61.92.603 t.n.v Fokje Oeien-Withaar, LouisalaanS, 7316DR Apeldoorn. Voor meer informatie kunt u de ontwerpster bellen: tel. 055-219813.

Fladderende vogels in de kast...
 Kastrandjes hoeven echt niet oubollig te zijn. Eentje met vrolijke vogels bij voorbeeld doet echt fris aan.

Werkbeschrijving
Als u het patroon volgt krijgt u een rand van 16,5 cm breed en 127,5 cm lang. Om een randje in de gewenste afmetingen te verkrijgen: een motief gehaakt van ** tot ** (= 61 toeren van het telpatroon) meet 40,5 cm; u herhaalt het motief net zo vaak totdat de gewenste afmetingen zijn verkregen. Nodig: Phildargaren in de kwaliteit Relais 8: 2 bollen, kleurnr. 10 (blanc). Gebruikte steken: lossen - dubbele stokjes - basissteek van dubbele stokjes.

Beschrijving
Haak een basisketting van 76 lossen en haak hierop in dubbele stokjes en basissteek van dubbele stokjes volgens telpatroon en als volgt: 1e toer: 3 lossen die tellen voor 1 dubbel stokje (iedere toer van het randje begint met 3 lossen, deze st. tellen voor het Ie dubbel stokje van de toer) en 1 dubbel stokje op ieder van de 75 volg. st. = 76 dubbele stokjes in de toer. 2e toer: 4 dubbele stokjes, 2 lossen, 2 dubbele stokjes overslaan, 1 dubbel stokje op het volgende dubbel stokje , haak van tot 23 maal in totaal (= 23 gaatjes in basissteek), 3 dubbele stokjes. 3e toer: 4 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 dubbel stokje op het volgende dubbele stokje , haak van tot 15 maal in totaal (= 15 gaatjes in basissteek), 2 dubbele stokjes in het volgende gaatje van de basissteek, 1 dubbel stokje op het volgende dubbele stokje, haak van tot 7 maal na elkaar (= 7 gaatjes in basissteek), 3 dubbele stokjes. 4e toer: 4 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 dubbel stokje op het volgende dubbele stokje , haak van tot 6 maal in totaal (= 6 gaatjes in basissteek), 2 dubbele stokjes in het volg. gaatje van de basissteek, 1 dubbel stokje op ieder van de 4 volgende dubbele stokjes, haak van tot 15 maal na elkaar (= 15 gaatjes in basissteek), 3 dubbele stokjes. Werk volgens telpatroon, haak de 6 eerste toeren, dan de 61 toeren van ** tot ** 2 maal in totaal, en eindig met de 63 laatste toeren van het telpatroon. Op 191 toeren totale hoogte, het werk afhechten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 augustus 1991

Terdege | 64 Pagina's

De postkoets hij Woeste Hoeve

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 augustus 1991

Terdege | 64 Pagina's

PDF Bekijken