Bekijk het origineel

Derde boom: TREURWILG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Derde boom: TREURWILG

1 minuut leestijd

<br />

Het telpatroon dat u deze keer aantreft is van de derde boom in de serie, de treurwilg. De berk en de den stonden in de twee laatste nummers van de vorige jaargang. Doordat het telpatroon in kleur is, hoeft u niet zo veel verschillende tekens uit elkaar te houden; dat werkt gemakkelijker. In het volgende nummer drukken we het laatste telpatroon af, dat van de eik. Dan is de serie compleet. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voor de eerste sets geborduurd zijn... De bomenserie is ontworpen door mevrouw Fokje Oelen-Withaar.

Materiaal
Kaaslinnen (20 x 20 cm) van 12 draden op 1 cm. D.M.C, splijtgaren in de vermelde kleuren. De maat van het geborduurde gedeelte is ca. 15 cm, rond. Maat van de lijst: 30 x 30 cm.

Werkwijze
Volg de teltekening. Leg nooit knopen in de aan- en afhechtdraden. Maak geen grote oversteek van het ene kleurvlakje naar het andere kleurvlakje. Gebruik een naald met stompe punt. 1 hokje van de teltek. is 1 kruisje. 1 kruisje is 2 weefseldraden hoog en 2 breed en wordt geborduurd met 2 draadjes borduurgaren. De kruissteekjes moeten allemaal in dezelfde richting komen te liggen. Stiksteek borduren met 1 draadje.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 oktober 1991

Terdege | 80 Pagina's

Derde boom: TREURWILG

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 oktober 1991

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken