Bekijk het origineel

Pinguïns op de Zuidpool

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Pinguïns op de Zuidpool

2 minuten leestijd

Twee prachtige pagina's over het leven van de keizerspinguïn, afkomstig uit "Antarctica", het Greenpeaceboek over het leven op de Zuidpool, geschreven door John May. Aan de orde komen o.a.: Antarctica's evolutie (met -zoals helaas te verwachten- allerlei theorieën, uitgaand van een leeftijd van vele miljoenen jaren), ijslagen, gletsjers, ijsbergen, het weer, ozonlaag, zuiderlicht, vissen, vogels, robben, pinguïns, walvissen, poolreizen, toerisme (!), de onderzoekstations en -natuurlijk- de mening van Greenpeace over de noodzakelijke bescherming van dit unieke gebied. Voor slechts ƒ 24,90 krijgt u 192 blz. informatie over een boeiend gebied, met bondige teksten en prima illustratiemateriaal.

EEN JAAR UIT HET LEVEN VAN DE KEIZERSPINGUIN

Alleen de keizerspinguïn is door zijn grotere lichaam in staat de strenge winterse koude te weerstaan en in de winter te broeden. De mannetjes bebroeden meer dan 50 dagen lang staande de eieren die op hun voeten liggen. Bij slecht weer drommen de mannetjes samen om warm te blijven. Zodra het kuiken uit het ei kruipt, krijgt het tot het vrouwtje terugkeert van de oceaan en de zorg voor het kuiken overneemt, voedsel uit de krop van het mannetje. Het hongerige mannetje vertrekt naar zee om voedsel te zoeken. Het jong wordt verder grootgebracht door beide ouders en wordt hartje zomer, als er veel voedsel is, zelfstandig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 november 1991

Terdege | 72 Pagina's

Pinguïns op de Zuidpool

Bekijk de hele uitgave van woensdag 20 november 1991

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken