Bekijk het origineel

Zoveel hoofden ....

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zoveel hoofden ....

2 minuten leestijd

Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de redactionele inhoud van Terdege. Uw bijdrage mag niet langer zijn dan 175 woorden en moet voorzien zijn van de titel van deze rubriek en uw naam en adres. Plaatsing van ingezonden brieven betekent niet dat wij met de inhoud daarvan instemmen. De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen bepaalde reacties in te korten of niet te plaatsen.

Belijdenis (5 en slot)

De heer Scholten geeft het niet op zijn visie aangaande belijdenis der waarheid opnieuw te verdedigen. Ik wens hem toe, dat hij door Gods Geest gebracht mag worden bij de eenvoud van het Woord des Heeren. Dat ook dhr. Scholten in mag zien, dat wij als christenheid, over 't algemeen, afgeweken zijn van de eenvoudigheid die in Christus is. En dat wij nu zitten bij onze gebroken bakken, die geen water houden.

Als de kamerling belijdt: „Ik geloof dat Jezus Christus de Zoon van God is", dan beleeft hij dit ook. Alleen zulk een belijden is Gode aangenaam. Alles buiten Christus is een gruwel voor God. De kamerling ontving door Gods genade in die weg alles, nl. wedergeboorte, geloof, rechtvaardigmaking, vergeving der zonde, bekering. Alleen nu begon voor hem de strijd des geloofs, de voortgaande bekering in de weg van heiligmaking.

T. van der Weijden,
Dordrecht

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 december 1991

Terdege | 72 Pagina's

Zoveel hoofden ....

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 december 1991

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken