Bekijk het origineel

Handig systeem om snel een stevige schutting te plaatsen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Handig systeem om snel een stevige schutting te plaatsen

2 minuten leestijd

Als de bladeren van de bomen en struiken zijn, blijkt misschien dat het uitzicht op het erf van de buren toch niet geweldig te zijn. Of dat de schutting die nu al jaren de tuin van de straat scheidt heel duidelijk door de tand des tijds is aangetast. Tijd voor een (nieuwe) afscheiding dus?

Een schutting bouwen hoeft tegenwoordig geen probleem te zijn. Een beetje doe-het-zelver zet zo'n ding zelf muurvast met Metpost, een Engelse vinding. Gaten graven en beton storten is hierbij overbodig. Toch komt de schutting, pergola, carport of wat dan ook rotsvast te staan. Naast Metpost hebt u alleen een moker en een waterpas nodig.

Metalen paal
Metpost is een metalen paal met puntprofiel en vier vastgelaste ribben. Zonder graafwerk, maar met behulp van een moker gaat de paal de grond in. Boven de grond blijft dan een vierkante koker uitsteken, waarin een houten paal wordt aangebracht. Stalen tanden (wiggrepen) bijten zich in het hout vast. Deze verankering trotseert de zwaarste stormen.

De panelen voor de schutting klemt u vast tussen Metclips, U-vormige houders die aan de houten paal worden bevestigd. Na het paneel volgt een paal, die weer met Metpost de grond in gaat. Het volgende paneel wordt opnieuw met Metclips gemonteerd, enz.

Er zijn ook hoek- en T-verbindingen. Op de houten paalkoppen wordt een kunststoffen kapje (Metkap) aangebracht, dat het hout tegen rot beschermt en bovendien de schutting een keurig afgewerkte aanblik biedt.

Twee soorten
Alle onderdelen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, uitgaande van de standaardmaten in Nederland voor houten palen: 7 X 7 en 9 X 9 cm, en gegalvaniseerd of gemenied leverbaar Op beide soorten zit 15 jaar fabrieksgarantie.

Prijzen:
Metpostpaal 7x7, gemenied: ƒ 22,95; gegalv.: ƒ 27,95.
Metpostpaal 9x9, gemenied: ƒ 29,95; gegalv.: ƒ 36,95.

Metkap ƒ 1,10 (7x7) of ƒ 1,35 (9x9).

Metclips: 50 cent per stuk.

Het Metpostsysteem is verkrijgbaar bij bouwmarkten, tuincentra, doe-het-zelfzaken en ijzerwinkels. Meer informatie: Meuwissen Agro BV, tel. 02979 72611.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 februari 1992

Terdege | 68 Pagina's

Handig systeem om snel een stevige schutting te plaatsen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 februari 1992

Terdege | 68 Pagina's

PDF Bekijken