Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Vootjaarsgroenten als basis voorjnsse en gezonde salades

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Vootjaarsgroenten als basis voorjnsse en gezonde salades

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Heerlijk is het om na de winter vol kool en peulvruchten weer eens wat groene voorjaarsgroente te eten. De aanvoer begint te komen! 300 g postelein, een bosje radijs twee appels, 50 g rozijnen kleine bos worteltjes Was de postelein heel goed, laat de groente uitlekken en snijd het fijn. De radijsjes wassen en in plakjes snijden, evenals de worteltjes. De appels in kleine reepjes snijden (eventueel met de rasp). Meng de ingrediënten met een olie/azijndressing of slasaus. 500 g andijvie, 2 tomaten 1 rode, groene of gele paprika 400 g gekookte kip, 1 appel 8 gevulde groene olijven dressing: 2 eetl. olie, 3 eetl. azijn 2 eetl. tomatenketchup peper, zout, paprikapoeder flink wat bieslook, 1 teentje knoflook Maak de andijvie schoon, was ze en laat ze goed uitlekken. Snijd de groente heel fijn. Maak de paprika schoon, was deze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne reepjes. Was de tomaten en snijd deze in plakjes. Snijd de kip in blokjes. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Knip de bieslook. Wrijf de slabak in met het teentje knoflook, doe de groenten in de slabak met de kip en de olijven. Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen en meng deze door de salade. Serveren met stokbrood met (kruiden)boter. 1 kg rabarber, 150-200 g suiker 1 theel. gezuiverd krijt (drogist) V4 stukje pijpkaneel, stukje citroenschil 1V2 theel. aardappelmeel 2 eieren (gesplitst) 80 g suiker Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes. Kook deze met weinig water, de pijpkaneel en de citroenschil gaar in 10 minuten. Verwijder kaneel en citroenschil. Roer 150-200 g suiker en het krijt erdoor en bind de moes met het (in een halve eetlepel water uitgeroerde) aardappelmeel. Vermeng de moes met 2 eidooiers en schep het mengsel in een beboterde, vuurvaste schaal. Klop de 2 eiwitten stijf met 80 gram suiker Leg het schuim op de rabarber en laat het onder de hete grill (of in een hete oven van 225°C of gasovenstand 6) even kleuren. Een feestelijk nagerecht, maar ook heel lekker op een gekochte of zelfgebakken taartbodem. zijn de groenten in het voorjaar soms nog behoorlijk duur. Eet u de groente rauw, dan hebt u minder nodig. Zo'n salade is bovendien uitstekend te combineren met produkten die wel goed betaalbaar zijn. Postelein en andijvie zijn ook prima groenten voor in een stamppot. Spinazie en postelein bevatten zeer veel vitamine A en ijzerzouten.

22 aprill 992 TERDEGE

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 april 1992

Terdege | 96 Pagina's

Vootjaarsgroenten als basis voorjnsse en gezonde salades

Bekijk de hele uitgave van woensdag 22 april 1992

Terdege | 96 Pagina's