Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

'n Paar eitjes voor feestelijke of gemakkelijke gerechten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

'n Paar eitjes voor feestelijke of gemakkelijke gerechten

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wie heeft ze niet in huis, eieren? Lekker bij de broodmaaltijd en vaak nodig als u gaat bakken. En handig voor deze recepten.

Kipperoomsoep met ei
3 eieren (op kamertemperatuur)
2 eetl. rijstebloem, 1 dl koffieroom
1 1/4 kippebouillon, stukjes kippevlees
citroensap, vers gemalen peper
peterselie, bieslook

Roer een papje van rijstebloem met koffieroom en een beetje koude bouillon. Houd wat room achter Verwarm de rest van de bouillon, giet er goed roerend het papje van rijstebloem in en laat dit boven zacht vuur licht binden. Zet de pan op laag vuur op een plaatje en laat de bouillon een kwartiertje uiterst zachtjes pruttelen. Klop de eieren los met wat lauwe room. Laat een kopje van de soep iets afkoelen en giet ook dit, goed roerend, bij de eieren. Neem de pan van het vuur, laat even staan, giet er dan het eiermengsel bij en zet de pan weer op, op zeer zacht vuur, en roer tot de soep mooi romig wordt Vooral niet aan de kook laten komen. Voeg er ten slotte de stukjes kip aan toe, wat citroensap en peper; strooi erfijngeknipte bieslook en peterselie over.

Roerei met broccoli
6 eieren, 250 g broccoli, zout
1 kleine rode paprika, boter

Verwijder van de broccoli de dikke stengels en neem de roosjes van de dunne steeltjes. Laat dunne stoeltjes en eventueel blaadjes 10 minuten koken in een bodempje water met wat zout en laat dan de roosjes nog 5 minuten meekeken. Snijd de paprika in fijne snippers en bak deze 10 minuten zachtjes in boter Voeg de eieren toe en roer ze meteen los. Neem de pan van het vuur zo gauw de eieren niet meer vloeibaar zijn en meng de broccoli erdoor In een warme schaal met deksel opdienen.
Tip: Nog meer mediterraan smaakt dit gerecht als er ook wat heel licht gefruite knoflooksnippertjes worden toegevoegd.


Eieren Suzette
4 kleine eieren, 4 grote aardappels
zout, vers gemalen peper
nootmuskaat, 1 eetl. boter
1 afgestreken eetl. bloem
1 dl melk, 1 eetl. geraspte kaas
1 theel. paprikapoeder, peterselie

Behalve de naam Suzette heeft dit gerecht niets gemeen met de befaamde Crèpes Suzette. Het is een aardappelrecept, zij het dan met de Franse slag. Hoofdzaak is dat u stevige en vooral grote aardappelen uitzoekt. Kook ze in de schil gaar en reken daarvoor zeker een half uur Prik er niet in, maar wacht tot de schil begint te barsten. Snijd de kapjes eraf en hol de aardappelen ietwat uit. Strooi er een mengsel van zout, peper en een mespuntje nootmuskaat in. Smelt de boter en roer er de bloem door Blijf roeren tot de witte kleur geheel is verdwenen. Voeg geleidelijk de melk toe en roer, boven laag vuur, tot een dikke saus is ontstaan. Meng er de geraspte kaas door, een snufje zout en het paprikapoeder Breek in elke aardappel een klein rauw ei en schep de saus erover Laat daarbij iets van de dooier zichtbaar Zet de aardappelen 10 minuten in een voorverwarmde, hete oven. Strooi er wat peterselie op. Tip: Meng door de saus wat doorgebakken spekjes. Garneer met een tomaatje.
Strooi er geraspte kaas over.

----------------------------------------------------------------------------------------

Veelzijdig ei

Deze recepten staan in een pocket uit de serie "Lekkerboeken". Niette ingewikkelde recepten, niet te duur en, eigenlijk het belangrijkste: het resultaat is erg lekker! Hoewel hartige maaltijdideeën de hoofdmoot vormen, staan er ook zoete eiergerechten in. Slechts vijf gerechten zijn afgebeeld (inclusief omslagplaat), maar voor deze prijs verwacht je ook geen compleet fotoboek.

"Veelzijdige eiergerechten" door Wina Born; uitg. Zomer Keuning, Ede, 84 blz. ƒ 9,95.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 oktober 1992

Terdege | 56 Pagina's

'n Paar eitjes voor feestelijke of gemakkelijke gerechten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 7 oktober 1992

Terdege | 56 Pagina's