Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

'"Gewoon" lekker eten, maar toch net even anders

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

'"Gewoon" lekker eten, maar toch net even anders

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Je wilt wel eens wat anders, maar het moet niet al te veel moeite kosten en de ingrediënten moeten ook niet te buitennissig zijn. Probeer dit eens. Twee hoofdgerechten en een toetje.

Pasta met spek en spinazie
Voor 2 personen
200 g fusilli of andere pasta
1 ui, 200 g spinazie
100 g ontbijtspek, 1 theel. olie,
1 teentje knoflook 1 theel. oregano
1 dl slagroom 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Voor 4 personen: gebruik 1 ui en1 teentje knoflook; verdubbel de rest van de hoeveelheden. Pel en snipper de ui. Was de spinazie en laat hem in een vergiet uitlekken. Snijd of knip het spek in stukjes. Pel de knoflook. Kook de pasta in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar. Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten. Giet de pasta af en schep hem door het spinaziemengsel. Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over 2 borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.

Roergebakken biefstuk
Voor 2 personen
150 g worteltjes, 150 g peultjes (diepvries)
250 g biefstuk, zout, peper
1 eetl. boter, 1 eetl. olie
2 theel.vloeibare honing, 2 eetl. dragonmosterd

Voor 4 personen: Gebruik 1 eetlepel boter en verdubbel de rest van de hoeveelheden. Was de worteltjes en peultjes en maak ze schoon. Snijd de worteltjes in luciferdunne reepjes. Snijd de biefstuk in reepjes en bestrooi ze met zout en peper Verhit de boter en olie in een grote koekepan of wok. Roerbak de worteltjes en peultjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Roerbak de worteltjes en peultjes 5 minuten. Schep ze uit de pan. Roerbak daarna de reepjes biefstuk 3 minuten. Roer de honing en de mosterd door elkaar Voeg de groenten weer toe aan de biefstuk en roer met mosterdmengsel erdoor Verhit nog ongeveer 1 minuut. Lekker met rösti.


Ananas met mueslikorstje

Voor 2 personen
2 schijven ananas
2 1/2 eetlepel krokante muesli
1 1/2 eetlepel gemalen kokos, 2 eetlepels vloeibare honing
Leg de schijven ananas op een bakplaat. Schep de kokos en honing door de muesli en verdeel dit mengsel over de plakken ananas. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schuif de bakplaat ca. 10 cm onder de grill en laat het korstje in ca. 2 minuten krokant en goudbruin worden. Leg de plakken ananas op 2 bordjes.

Tip: Lekker met een bolletje ijs of wat vanillevla.

-------------------------------------------------------------------------------------
Menublad
Naast de vele kookboeken zijn er ook kooktijdschriften. "Tip" is al jaren op de markt; nieuw is "Menu". Menu heeft een klein formaat (A-5) en bevat recepten voor voor-, hoofd-, bij- en nagerechten, terwijl verder nieuws en nieuwtjes op kookgebied worden gepresenteerd. Het blaadje is geheel in kleur uitgevoerd. Een boodschappenlijst voor de recepten en een 'algemeen' inkopenlijstje sluiten Menu af. „Lekker koken hoeft niet veel tijd te kosten", meldt een berichtje bij het nulnummer Die bewering klopt; de bereidingswijzen zijn tamelijk eenvoudig. Lekker koken vraagt wèl bijzondere ingrediënten, blijkt in Menu. Takje koriander, pistachenoten, cashewnoten, alfalfa, notenolie... Maar er staan ook eenvoudiger zaken in. Want de recepten op deze pagina komen ook uit Menu. Menu kost ƒ 1,45 per nummer en verschijnt elke twee weken. Een abonnement (25 nummers) kost ƒ 40,-. Te koop bij supermarkten en verkooppunten van tijdschriften.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 november 1992

Terdege | 88 Pagina's

'

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 november 1992

Terdege | 88 Pagina's