Bekijk het origineel

Bowl en aparte frisdrank zonder alcohol en met fruit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bowl en aparte frisdrank zonder alcohol en met fruit

5 minuten leestijd

Op de lange Oudejaarsavond is er behoefte aan wat meer vocht. Lekker vocht, zonder alcohol. Zo kunnen de oliebollen mooi 'zwemmen'.


Kiwi-abrikozenbowl

voor 8 glazen
6 kiwi's, geschild, in plakken
6 abrikozen, schoongemaakt, in stukjes
5 dl wit druivesap, 3 eetl. citroensap
1 liter sodawater, gekoeld
Doe kiwi, abrikoos, druivesap en citroensap in een glazen bowlkom. Schep alles goed dooreen en laat het mengsel in de koelkast door en door koud worden. Schenk het sodawater vlak voor het serveren in de kom. Als er geen verse abrikozen zijn, kan deze bowl ook worden bereid met uitgelekte abrikozen uit blik.

Ouderwetse vruchtenbowl

voor 8 glazen
200 g aardbeien, schoongemaakt
1 zachtzure appel, geschild, zonder klokhuis,
in stukjes 1 peer, geschild, zonder klokhuis, in stukjes 1 banaan,
gepeld en in plakjes gesneden 1 sinaasappel, geschild en in partjes verdeeld 5 dl sinaasappelsap, 5 dl appelsap 72 dl grenadine limonadesiroop
5 dl sodawater, gekoeld

Doe de vruchten en sinaasappelsap, appelsap en limonadesiroop in een glazen bowlkom. Schep alles goed dooreen en laat het in de koelkast door en door koud worden. Schenk het sodawater vlak voor het serveren erbij en roer de bowl even door.

Komkommercocktail

Voor 1 glas 1/4 kleine komkommer, geschild en in stukken gesneden
1 dl. karnemelk, zout, peper, 1 plakje komkommer

Pureer de komkommer met de karnemelk in een foodprocessor of andere keukenmachine. Zet de puree 30 minuten in de koelkast. Schenk de cocktail door een zeefje in een cocktailglas en breng hem op smaak met wat zout en peper. Garneer met het op de rand van het glas gestoken plakje komkommer.

Appel-tomatendrank

voor 1 glas 1 dl tomatensap, 1 dl appelsap 1 eetl. tomatenketchup enkele druppeltjes appelazijn 3 ijsblokjes

Doe tomatesap, appelsap, tomatenketchup en azijn in een niet al te hoog glas. Voeg de ijsblokjes toe en roer het drankje even door. Serveer de appel-tomatendrank met een partje appel of tomaat.

Penelope

voor 1 glas, 1/2 dl citroensap, 3 ijsblokjes cola, 1 plakje citroen
Doe het citroensap in een longdrinkglas. Voeg de ijsblokjes toe en vul het glas bij met cola. Serveer het drankje met het op de rand van het glas gestoken plakje citroen. 

Lekker fris
Nog meer ideeën voor lekkere bowl en allerlei frisse, alternatieve drankjes staan in "Drankjes zonder alcohol", waaruit ook de recepten op deze pagina komen. De meeste zijn heel gemakkelijk te maken, en dat spoort aan om er eens eentje te proberen bij een bijzondere gelegenheid, of zomaar op een avond. De prijs van het boekje is al net zo 'gemakkelijk'.

Het is geschreven door Wiebe Andringa en is een van de "Lekkerboeken" van uitg. Zomer & Keuning, Ede; paperback, 82 biz., ƒ 9,95.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 december 1992

Terdege | 72 Pagina's

Bowl en aparte frisdrank zonder alcohol en met fruit

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 december 1992

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken