Bekijk het origineel

Nieuwe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nieuwe "Er-op-uit", handig voor trein- en autoreizigers

2 minuten leestijd

De nieuwe uitgave van "Er-op-uit" ligt sinds kort op de stations, bij de boekhandel, op het postkantoor, bij de WV en bij de ANWB. Voor ƒ 4,50 koopt u een handzame gids met 1001 tips voor een dagje uit, waaronder zo'n 150 dag-, wandel- en fietstochten. Natuurlijk heeft de NS het liefst dat u uw bestemming bereikt per trein, maar het is niet verboden om de informatie uitde gidste gebruiken voor een dagje uit per auto of fiets. "Er-op-uit" biedt alle informatie die u nodig hebt: Openingstijden, toegangsprijzen, speciale evenementen, en dat alles voor een heel jaar: t/m maart 1994. De NS-dagtochten zijn in vier categorieën verdeeld: Steden en musea. Natuur en historie, Attrakties, Dieren en sportief. Nieuw is de rubriek "Stad in zicht". Hierin zijn acht Nederlandse steden vanuit historisch perspectief beschreven. Aan de hand van een gratis bij het station af te halen wandelbeschrijving krijgt u zicht op de stad en zijn architectuur Sinds 1 april 1993 is er een Waddenbiljet; met één retourkaartje voor trein, bus, boot en eilandbus kunt u naar de Waddeneilanden. Het kaartje voor de terugreis is onbeperkt geldig.

Rijssens verleden
In het Rijssens museum, gevestigd in havezate De Oosterhof, loopt tot zaterdag 1 mei de tentoonstelling "Graven in Rijssens verleden". Naast historische documenten en bodemvondsten treft u er herinneringen aan bekende Rijssense families aan, zoals van Wijngaarden en Schönfeld Wichers. Zo is de bekende "Keukikoare" van de onlangs overleden meneer Karel te zien. Dat is de kampeerwagen waarmee hij vele verre reizen maakte. Info: 05480 14261.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 april 1993

Terdege | 80 Pagina's

Nieuwe

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 april 1993

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken