+ Meer informatie

Tentoonstelling over W.G. van de Hulst

3 minuten leestijd

Tot 24 oktober is In Den Haag een tentoonstelling over W.G. van de Hulst te zien, de bekende kinderboekenschrijver De expositie in het Letterkundig Museum en Documentatiecentrum richt zich op het schrijversschap en het leven van de twintig jaar geleden overleden Van de Hulst. Aan de hand van manuscripten, brieven, foto's, aantekeningen, eerste en latere drukken en vertalingen wordt een overzicht gegeven van zijn werk. Ook zijn enkele originele Illustraties tentoongesteld, onder meer van Bottema, Isings en Van de Hulst Jr Het Letterkundig Museum, Irenepad 10, bevindt zich vlak bij het Centraal Station, achter winkelcentrum Babyion en naast het Ministerie van buitenlandse zaken. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur. Toegangsprijs: volwassenen 5 gulden, houders pas CJP, 65+ e.d. ƒ 3,50, kinderen t/m 12 jaar en houders museumjaarkaart gratis.

Orgelwandeling Rijssen op 10 juni
In navolging van de Utrechtse orgelwandelingen heeft Rijssen nu ook zo'n tocht georganiseerd. Onder leiding van stadsorganist Dick Sanderman lopen de deelnemers langs vijf Rijssense orgels. De wandeling is gepland op 10 juli en de ontvangst Is tussen 13.00 en 13.15 in de Ontmoetingskerk aan de Boomkamp. Gids Sanderman vertelt iets over elk orgel en bespeelt het daarna. Van de Ontmoetingskerk gaat het naar de Dionysiuskerk (14.00 uur), de stadhuishal (14.45 uur), de Schildkerk (15.30 uur) en Sion (16.30 uur). In Sion hebben de deelnemers de gelegenheid ook zelf even op het nieuwe Reilorgel te spelen. Om 19.00 uur is er een samenzangavond in de Schildkerk, onder begeleiding van Dick Sanderman. Deelname aan de wandeling kost ƒ 12,50 p.p., voor scholieren, houders van CJP-of 65+-pas 10 gulden. Gezinnen betalen maximaal ƒ 45,-. Aanmelden bij VW Rijssen, tel. 05480-20011.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.