Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Ovengerechten en salade met (goedkope) seizoengroenten

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Ovengerechten en salade met (goedkope) seizoengroenten

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Sperziebonen en broccoli worden deze maand volop vers aangevoerd. Daarvan profiteert de consument: de prijzen zijn laag. Maar elke week hetzelfde serveren kan saai worden. Een paar variatie-ideeën.

Sperziebonen met ontbijtspek
1 ui, 1 kg sperziebonen
klontje boter, zout, V2 thee!, bonekruid
8 plakjes ontbijtspek, 75 g geraspte kaas
Pel de ui en snijd deze klein. Maak de sperziebonen schoon en was ze. Smelt de boter en fruit de ui goudgeel. Voeg de bonen toe met een snufje zout en een bodempje water. Kook de bonen in 15-20 minuten gaar Bak ondertussen het ontbijtspek knapperig. Giet de sperziebonen af. Wikkel in elk plakje spek een bundeltje bonen. Leg ze in een beboterde vuurvaste schaal en strooi de kaas erover Laat de schotel even gratineren onder de hete grill of in een voorverwarmde hete oven van 220°C of gasovenstand 6-7 tot de kaas goudbruin is.

Hongaarse sperziebonen salade
400 g sperziebonen 
2 rode paprika's, 1 gele paprika
Voor de dressing:
5 eetl. olie, 4 eetl. azijn
mespunt suiker, 1 ui, zout, peper
snufje bonekruid, mespunt Cayennepeper
paar druppels worcestersaus
1 gesnipperd teentje knoflook
Maak de bonen schoon en kook ze in een kwartiertje "bijt"gaar Giet ze af en laat ze afkoelen. Maak de paprika's schoon en snipper ze fijn. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te vermengen met de gesnipperde ui. Maak de salade aan en zet deze een half uurtje koel weg voor het serveren.

Broccoli-kaastaart
Voor de bodem:
250 g bloem, 125 g harde boter
snufje zout, 4 eetl. koud water
Voor de vulling:
500 g broccoli, 2 eieren, 2 dl melk
125 geraspte Cheddarkaas
1 theel. mosterdpoeder, zout, peper
Maak een piedeeg van de bloem, boter, zout en water Beboter een springvorm en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Prik er een paar gaatjes in. Maak de broccoli schoon, verdeel ze in roosjes en kook ze in 3-4 min. half gaar Schik ze over de taartbodem. Klop de eieren los met de melk, het grootste gedeelte van de kaas, de mosterdpoeder, iets zout en peper. Giet het eimengsel over de broccoli en bestrooi het met de rest van de kaas. Bak de taart in het midden van een voorverwarmde oven van 220°G of gasovenstand 6 in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Serveren als lunch-, voor- of tussengerecht.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1993

Terdege | 68 Pagina's

Ovengerechten en salade met (goedkope) seizoengroenten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 juli 1993

Terdege | 68 Pagina's