Bekijk het origineel

Zoveel hoofden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zoveel hoofden

3 minuten leestijd

Verhuizing (2)
Uw rubriek "zoveel hoofden" wekt veelal mijn verbazing op. Zo ook uw eigen "ingezonden" stuk van Terdege nr. 20 in deze rubriek. Het betreffende stuk handelde over de telefonische en schriftelijke reacties van enkele verontruste Terdegelezers op uw reportage over een verhuizing. Nou ja, de reacties sloegen niet op dit verhuizen zelf, maar op de eigenares van de te verhuizen spullen. Want wat was het beroep van deze vrouw? Dominee! En wat is in "onze" kringen erger en ernstiger dan een vrouwelijke dominee. Daar verbleken zelfs onze eigen zondige woorden, daden en gedachten bij! Tenminste, dat moet de gedachte van de op dit artikel reagerende Terdegelezers zijn geweest. Anders wordt er niet gereageerd op iets wat helemaal geen betrekking heeft op de inhoud van een artikel. En wat doet de hoofdredactie van Terdege, zij gaat zich in een "ingezonden" stuk verontschuldigen. Verontschuldigen over een artikel waarvan van tevoren bekend is dat dit trappen is tegen het zere been van veel Terdegelezers. En wie wordt de dupe van deze verontschuldiging: de vrouwelijke predikant. Zij krijgt nog even een duw na. Maar nogmaals: wat en wie is er slechter dan een vrouwelijke dominee. U, de verontruste Terdegelezers, ik?
Hanneke de Hek, Huizen

Zuid-Limburg
Dat was nagenieten met Terdege toen wij 2 juli van vakantie terugkwamen uit Slenaken, waar we twee weken hebben vertoefd. De onmgeving hebben wij lopend en fietsend verkend, genietend van het prachtige land en de natuur. We zijn er nog lang niet uitgekeken. Ook de Voerstreek (België) is zeer de moeite waard. Het was leuk om in het artikel over Zuid-Limburg veel dingen te herkennen (Terdege d.d. 30-6-93). Een klein foutje bespeurden wij: Het kasteel op blz. 38 heet niet Beutenaken maar Beusdal (bij Sippenaken in België). Al het moois dat in het artikel aangeprezen wordt, verdient dat ook.
S. Treur, Houten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1993

Terdege | 68 Pagina's

Zoveel hoofden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 juli 1993

Terdege | 68 Pagina's

PDF Bekijken