Bekijk het origineel

Praktische handleiding voor het omgaan met geld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Praktische handleiding voor het omgaan met geld

3 minuten leestijd

De meeste huishoudens hebben van tijd tot tijd behoefte aan inzicht in hun financiën. Bij voorbeeld om na te gaan of een bepaald doel haalbaar is, zoals een grote aanschaf Een andere aanleiding kan zijn dat men op alle rekeningen continu rood blijkt te staan. Of dat er binnen het huishouden steeds meer vormen van betaalverkeer naast elkaar worden gebruikt, en het overzicht een beetje dreigt zoek te raken. Voor al deze huishoudens heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) een "Basisboek voorde huishoud financiën" ontwikkeld.
Het Basisboek is een praktische hulp voor iedereen die zijn financiële planning en zijn financieel beheer eens systematisch onder de loep wil nemen en eventueel verbeteren. Het is geschikt voor degenen die voldoende hebben aan een paar globale adviezen en tips, maar ook voor huishoudens die alles tot in details op een rij willen zetten. Voor de laatste groep is aan het Basisboek een praktisch Werkboek toegevoegd. Hierin zijn ook veel voorbeeldcijfers opgenomen over hoe "anderen" het doen. Het Basisboek is ook een steun in de rug voor hen die nog niet gewend zijn aan de vele nieuwe betaalmiddelen, zoals betaalautomaat en creditcard. Het derde hoofdstuk van het Basisboek, "Omgaan met geld in de praktijk", beschrijft alle mogelijkheden en geeft vele suggesties om het overzicht te bewaren.

Praktisch
Verder behandelt het eerste hoofdstuk de ruggegraat van elke financiële planning, namelijk de begroting. In hoofdstuk twee komen nog twee andere hulpmiddelen aan bod, het kasboek en het jaaroverzicht. Zowel het Basisboek als het Werkboek bevatten talrijke cijfervoorbeelden die aansluiten bij de praktijk. De boeken zijn uitgevoerd op groot formaat en tellen samen 120 pagina's. Ze zijn niet los leverbaar. De prijs van de set bedraagt ƒ 19,50 (inclusief verzendkosten). Ze kunnen worden besteld door overmaking van dit bedrag op Postbankrekening 368700 van het NIBUD, Den Haag, onder vermelding van "Basisboek".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 september 1993

Terdege | 88 Pagina's

Praktische handleiding voor het omgaan met geld

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 september 1993

Terdege | 88 Pagina's

PDF Bekijken