Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

'n Andere kijk op peren

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

'n Andere kijk op peren

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Hoe maak je nou echt lekker stoofperen klaar? En wat kun je nog meer met peren doen? Verrassende ideeën.

Kruidige stoofperen
1 kg stoofperen, 2 dl droge witte wijn
1 stukje pijkaneel, 1 stukje citroenschil
2 kruidnagels, 50g suiker

 Schil de stoofperen. Houd ze heel of snijd ze in parten. Zet ze in een pan en schenk de wijn erover. Vul de wijn aan met water tot de peertjes bijna onder staan. Bind kaneel, citroenschil en kruidnagels in een lapje en voeg dit met de suiker toe aan de peren. Kook de peren 1 a l ' / , uur tot ze zacht en lichtrood zijn. Neem ze uit het kookvocht en venwijder het kruidenbuiltje. Laat het kookvocht op hoog vuur tot Va inkoken en schenk het over de peren.

Andijvie-perensalade
200 g andijvie, 1 klein blik peren
50 g walnoten, 50 g ontbijtspek
Ys I crème fraïche, peper, zout, citroensap
Was de andijvie goed en snijd de bladeren in dunne reepjes. Bak het spek in een koekepan krokant. Laat de peren uitlekken en snijd ze in stukjes. Hak de walnoten grof. Verbrokkel het spek boven de andijvie en voeg de peren en noten toe. Maak de crème fraiche op smaak met peper, zout en citroensap en geef deze saus apart bij de salade.

Goulash met peer
400 g baklappen, peper, zout
50 g boter of margarine, 1 ui
1 zakje ossestaartsoep, 2 theel. paprikapoeder
1 vleestomaat 1 rode paprika, 1 stevige handpeer
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en weinig zout. Bak het vlees in 10 minuten gaar en bruin. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui kort met het vlees mee. Vermeng het zakje soep met paprikapoeder en breng het met 7 dl water aan de kook. Was de tomaat en de paprika en snijd ze in blokjes. Roer die door de soep en kook dit 5 minuten. Schil de peer, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes. Schep het vlees met de ui en de blokjes peer door de soep en laat de gouiash nog 5 minuten zacht koken. Voeg eventueel nog wat paprikapoeder toe. i< />

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 januari 1994

Terdege | 72 Pagina's

'n Andere kijk op peren

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 januari 1994

Terdege | 72 Pagina's