Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Overheerlijke maaltijden op basis van een "zakje mix

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Overheerlijke maaltijden op basis van een "zakje mix

4 minuten leestijd Arcering uitzetten

Dat je met een zakje mix voor bij voorbeeld bami nog heel wat meer kunt maken dan alleen bami, wordt wel duidelijk als u deze pagina bekijkt (en aan de slag gaat...) Alle recepten zijn bedoeld voor 3 a 4 personen.

Aardappel-wortelschotel met rookworst
500 g aardappelen, 250 g worteltjes
1 lente-ui, 1 rookworst, 50 g geraspte kaas
1 zakje Knorr mix voor aardappelgratin
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze ook in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snijd deze evenals de rookworst in plakjes. Leg de aardappelen dakpansgewijs langs de rand in een lage ovenvaste schaal, leg de wortel en de worst om en om dakpansgewijs in het midden en strooi er de lente-ui over. Breng de mix met 4 dl water in een pan al roerend aan de kook. Giet de saus over de schotel. Zet de schaal ca. 45 minuten in de oven. Bestrooi de schotel 10 minuten voor het einde van de bereJdingstijd met de kaas. Serveer het gerecht met een groene salade naar keuze.

Oosterse witte kooltaart met ham
1 zakje Knorr mix voor bami, 500 g witte kool
4 plakjes diepvries-bladerdeeg
3 eetL olie, 150 g gekookte ham, in blokjes
4 eieren, 1 eetL maïzena, V/2 dl koffieroom
Bereid de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijderde stronk uit de kool en snijd de kool in dunne repen. Verhit de olie, voeg de kool toe en smoor tot ze is geslonken. Schep de bereide mix erdoor en laat het mengsel afkoelen. Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Bekleed een beboterde pievorm van + 24 cm doorsnede met het deeg. Prik de deegbodem in met een vork. Schep de ham door het afgekoelde koolmengsel en verdeel het geheel over het deeg. Klop de eieren met de maïzena en de koffieroom los en giet het eimengsel over de taart. Bak de kooltaart ca. 60 minuten in een voorverwarmde oven (175°C).

Kipcurry met champignons en banaan
300 g champignons, 1 kleine rode paprika
3 eeti olie, 1 zakje Knorr mix voor kip
1 banaan, 1 eeti. fijngehakte peterselie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in repen. Maak de prei en de champignons schoon, snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijst en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie en roerbak de kip snel aan alle kanten bruin. Schep de prei, de champignons en de paprika erdoor en bak alles kort. Voeg de mix en 4 dl water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de gepelde banaan in plakjes en schep ze met de peterselie vlak voor het serveren door de saus. Doe de rijst in een schaal en giet de kipcurry erop.

Kalfsfricassee
300 g kalfsvlees, 1 uitje, 30 g boter
snufje tijm, flinke mespunt rozemarijn,
1 zakje Knorr mix voor macaroni carbonara,
^2 liter melk, '/? eeti bieslook, fijngehakt
^2 eeti peterselie, kleingesneden
Snijd het vlees in blokjes. Pel het uitje en snipper het fijn. Verhit de boter en bak het vlees snel rondom bruin. Voeg de ui, de tijm en de rozemarijn toe en bak alles nog heel even. Strooi de Knorr mix over het vlees en voeg de melk al roerend toe tot een gebonden saus ontstaat. Leg een deksel op de pan en laat alles nog 25 minuten zachtjes stoven. Voeg vlak voor het serveren de peterselie en het bieslook toe. Serveer met tagliatelle, aardappelkroketten of rösti.

Spaghettie met prei en doperwtjes
300 g spaghetti
1 preitje, ^2 literblik doperwtjes
1 eetlepel olie, 1 zakje Knorr mix voor spaghetti con funghi
100g MonChou (verse roomkaas)
200 g gekookte ham, in blokjes
evt. geraspte kaas
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Laat de doperwtjes uitlekken. Verhit de olie en smoor hierin de prei glazig. Roer er de inhoud van het zakje mix en 5 dl water door, breng het water aan de kook en laat de saus nog 2 minuten zachtjes koken. Roer er de MonChou door en schep er tot slot doperwtjes en de ham door Doe de spaghetti in een schaal en giet er de saus over. Geef er eventueel geraspte kaas bij.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 februari 1994

Terdege | 68 Pagina's

Overheerlijke maaltijden op basis van een

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 februari 1994

Terdege | 68 Pagina's