+ Meer informatie

Kunnen spinnen geeuwen?

1 minuut leestijd

Plat op m'n buik lig ik tussen miljoenen waterdruppels. Samen maken ze m'n kleren kletsnat. AUes is wel klein, maar van dichtbij werken m'n ogen als een vergrootglas. Een lieveheersbeestje krijgt de afmeting van een paddestoel, rood met witte stippen. M'n kleren raken doorweekt. Insekten en bloemen slapen nog half. De koude nacht heeft hun spieren en vaatbundels verlamd. Spiedend kijk ik in 't rond. Aha, daar hangt iets wits in een heidestruikje. Omgeven door honderden glanzende kogeltjes ontwaakt een rups uit z'n slaap. Zo, even heerlijk uitrekken en dan op zoek naar een ontbijt. Vliegjes en muggen zijn de luiaards. De spin houdt steeds één oog geopend: wie weet vangt hij een slaapwandelaar. Kunnen spinnen geeuwen?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.