Bekijk het origineel

Jong en oud samen op reis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jong en oud samen op reis

2 minuten leestijd

Wanneer u dit nummer van Terdege krijgt is, als alles volgens plan mag verlopen, de tweede busreis naar het Sauerland onderweg, die door ons familieblad is georganiseerd. Toen in het nummer van 1 juni werd aangekondigd dat men zich op kon geven voor een in begin september te ondernemen vierdaagse busreis, verwachtten wij daar best wel behoorlijke belangstelling voor. De aanmeldingen waren evenwel zo massaal dat er uiteindelijk vier tochten uitgerold zijn. De eerste reis werd ver naar voren gehaald en had plaats van 5-8 juli. Het was mij echt een genoegen deze reis te mogen leiden. Bij de start zaten de deelnemers wat vreemd tegen elkaar aan te kijken, maar er groeide al heel gauw een sfeer waarin de reizigers zich helemaal thuis voelden. Opnieuw werd mij duidelijk hoe belangrijk het is wanneer bijbellezen en gebed ook in de vakantie volledig aan de orde komen. Bij alle mooie mooie dingen die we zagen en hoorden, gaf vooral dat een gezamenlijke band. Voor deze rubriek wil ik ook nog een ander aspect naar voren halen. Qua leeftijd was onze groep zeer divers. Onder de bijna 50 deelnemers waren flink wat ouderen, enkelen zelfs boven de 80 jaar, maar ook de middelbare leeftijd en de jeugd waren present. Wij hebben het als een plus ervaren dat alle leeftijdscategorie├źn aanwezig waren. De jongeren hielpen met veel plezier degenen die niet meer zo vlot vooruit konden. Het was een interessante ontdekking te ervaren dat jongeren en ouderen zich niet in aparte groepen behoeven te splitsen, maar met wat geven en nemen uitstekend met elkaar overweg kunnen. Als ik dit vertaal naar de huidige politieke ontwikkelingen staat voor mij wel vast: Ouderenpartijen zijn overbodig, wanneer men naar elkaar wil luisteren en de ander serieus neemt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 augustus 1994

Terdege | 72 Pagina's

Jong en oud samen op reis

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 augustus 1994

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken