Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Knapperige rijstmedaillons als variatie op rösti

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Knapperige rijstmedaillons als variatie op rösti

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

Nu de winter in aantocht is en het langzaamaan killer wordt, is het de juiste tijd om rösti te eten. De kleine ronde "wieltjes" smaken het beste als ze nog heet en knapperig zijn, in combinatie met een frisse groene salade. Het recept is een verrassende interpretatie van de traditionele Zwitserse (aardappel)rösti.

In de nieuwe editie zijn de uien vervangen door prei en de aardappelen door rijst. Het gebruik van kaas is niet meer nodig, waardoor de rijst-rösti een maaltijd is met relatief weinig calorieën. Vooral kinderen zullen enthousiast zijn over het resultaat. De rijst-röstis kunnen voor het bakken ingevroren worden, zodat u dit gerecht al dagen van tevoren kunt voorbereiden.

Ook de koolrabischotel kan van tevoren gemaakt worden. Het is een lekker gerecht dat goedkoop is, maar toch de nodige vitaminen en mineralen bevat. "Bezuinigen" op voeding moet tenslotte niet ten koste van onze gezondheid gaan.

Rijst-rösti

Ingrediënten voor 4 personen

500 gr gekookte USA-langkorrelrijst
½ rode paprika,
60 gr worteltjes
1 prei,
½ courgette,
3 eieren
1 teentje knoflook,
uitgeperst zout,
witte peper,
plantaardige olie
groente- of fruitsaus

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de paprika, worteltjes, prei en courgette in dunne reepjes en klop de eieren los. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Verhit een klein beetje olie in een koekepan.

Gebruik een ijsschep om porties van het rijstmengsel in de pan te doen. Druk elk balletje met een brede spatel een beetje plat. Bak gedurende 3 minuten op een matig vuur. Draai de medaillons om en bak nog eens 2 tot 3 minuten totdat ze lichtbruin van kleur zijn.

Schep wat groente- offruitsaus op een bord en leg hierop drie medaillons. Dit gerecht laat zich uitstekend combineren met rundvlees, varkensvlees of kip.

                              ------------------------------

Gratin met koolrabi

Voor vier personen

250 g USA-langkorrelrijst,
zout
500 g koolrabi,
250 g schouderham
5 dl Hollandaise saus (evt van pakje)
1 eetl. citroensap,
1 theel. mosterd
150 g geraspte Goudse kaas
vers gemalen zwarte peper

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de koolrabi en snijd hem in dunne plakjes. Kook die ca. 15 minuten in ruim, gezouten, kokend water. Laten uitlekken.

Snijd de ham in reepjes. Leg om en om een laag koolrabi en rijst in een ovenschotel, strooi er wat zout en peper over en eindig met de ham. Maak de saus en roer de kaas en mosterd erdoorheen. Verdeel de saus over de ovenschotel en bestrooi hem met vers gemalen zwarte peper. Zet de schaal even onder de grill om een bruin korstje te krijgen.

N.B. Als u de schotel van tevoren maakt, kunt u deze opwarmen in de oven bij 200 ° C gedurende 20 minuten.

Bron: Rice Council

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 november 1994

Terdege | 84 Pagina's

Knapperige rijstmedaillons als variatie op rösti

Bekijk de hele uitgave van woensdag 2 november 1994

Terdege | 84 Pagina's