Bekijk het origineel

Jong geleerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jong geleerd

2 minuten leestijd

Drie jaar lang vergastte Ella Paauwe u op de belevenissen van respectievelijk Martijn, Roberten Frederique. Ze neemt nu voorlopig schrijfpauze. Daarom de terugkeer van een oude bekende: Jong geleerd.

Willem had een auvinger (er kwam bloeduit). De volgende morgen was het over. „Is die vinger nou gemaakt, mama?", vroeg hij.

Evert-Jan (3) zag de trouwfoto van z'n vaderen moeder hangen. Omdat hij zichzelfernatuurlijk niet op zag staan zei hij: „ Toen was ik op de crèche, hè mama?"

Als Marjolijn magproefzwemmen zegt ze tegen haar moeder: „Mam, geen sokken met gaatjes alstublieft, wat dan worden mijn benen zo nat in het water!"Als ze uit het water komt met kleren aan vertelt ze: „Mam, het is toch wel koud om m.et kleren aan in het water te zwem-

Arjette (3) ligt 's morgens even in bed bij papa en mama. Ze wijst naar papa's wenkbrauw en vraagt: „Is it?" Papa vertelt dat dat z'n wenkbrauw is. Arjette vindt dit blijkbaar een moeilijk woord want even later wijst ze naar mama's wenkbrauw en zegt: „Mama heb ook snor!"

Arjette viel van haar fiets en bezeerde haar arm. Het bloedde een beetje. De volgende dag laat ze haar arm aan iemand zien en vertelt wat er gebeurd is. Bij de vraag of het ook gebloed heeft antwoord Arjette: „ Een klein slokje."

Emma (3) na het eten van 2 dikke boterhammen tussen de middag: „Ik heb buikpijn in m 'n rug."

Een kleuter komt naar de juf en zegt: „Ik ben gevallen op m 'n spierballen. "En hij wijst naar z'n ellebogen.

Er zitten twee kinderen op de wip. Juf wil langs lopen. Evert zegt: „Juf, u moet geld betalen anders krijgt u verkering!" (een bekeuring).

Het zeeppompje lekte een beetje. Er hing nog een druppel aan en Bart (3) riep:„Mama, hij kwijlt!"

Mama heeft het hed afgehaald. Barts reactie: Het bed is helemaal uitgekleed!"

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 juli 1995

Terdege | 72 Pagina's

Jong geleerd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 juli 1995

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken