Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Marinade voor extra lekkere kalkoen en komkommer

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Marinade voor extra lekkere kalkoen en komkommer

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Marineren is: het doortrekken met kruiden van voedingsmiddelen, aldus het woordenboek Van Dale. Ook "inleggen in azijn" heet marineren. IVIeestal is dat gekruide azijn. Marinades kunnen vlees en groenten extra smakelijk maken. Het klaarmaken van de marinade kost soms wat werk, bijvoorbeeld als er allerlei verse kruiden in moeten. Maar het voordeel is dat het ruim van tevoren gedaan kan worden.

Kalkoenstroganoff
Voor 4 personen 750 g kalkoenfilet in smalle reepjes 30 g boter, 3 theel. olijfolie, 185 g kleine champignons 3 theel. citroensap, 1,5 dl ananassap, 1,5 dl kippebouillon 1,5 dl slagroom, 1 eidooier, V? ananas, in blokjes Voor de marinade: 6 theel. bloem, Vs theel. kruidnagelpoeder 1 theel. vers geraspte nootmuskaat, ^2 theel. zout V2 theel. vers gemalen zwarte peper, 2 theel. citroensap Voor de garnering: 30 g geroosterde geschaafde amandelen, peterselie Meng de ingrediënten voor de marinade in een diep bord door elkaar. Haal de reepjes kalkoenvlees door het mengsel. Laat ze afgedekt met gladfolie 1 uur op een koele plaats rusten. Verhit de boter en de olie in een braadpan. Bak de reepjes kalkoen en de champignons snel op hoog vuur aan, ten/vijl u af en toe roert. Roer er het citroensap, het ananassap en de bouillon door, breng alles aan de kook en laat het onder een deksel 5 minuten zachtjes koken. Roer de eidooier los met de slagroom, roer dit door de saus en neem de pan meteen van het vuur Roer er de helft van de ananasblokjes door, schep het mengsel in een voorvenwarmde schaal en garneer het geheel met de resterende blokjes ananas, de geschaafde amandelen en de plukjes peterselie.

Komkommer in roomsaus
Voor vier personen 1 komkommer, 250 g crème fraiche Voor de marinade: 4 theel. vers gehakte dragon, 4 theel. vers gehakte dille 4 theel. vers gehakte bieslook, ^2 theel. zout Va theel. vers gemalen zwarte peper, Va theel. rode vermouth Voor de garnering: verschillende soorten sla Trek met een sambaltrekker of dunschiller smalle repen uit de groene schil van de gewassen komkommer. Halveer de komkommer in de lengte, schep de zaadjes eruit en snijd de komkommer in plakjes van 2V2 cm. Breng 1,5 dl water aan de kook, laat de komkommer 1 minuut koken en daarna uitlekken. Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Roer de komkommer door de marinade. Laat de komkommer afgedekt met gladfolie 2 uur op een koele plaats rusten. Roer kort voor het serveren de crème fraïche door de komkommer. Schep de komkommer op een platte schaal en garneer met verschillende soorten sla.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 juli 1995

Terdege | 72 Pagina's

Marinade voor extra lekkere kalkoen en komkommer

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 juli 1995

Terdege | 72 Pagina's