Bekijk het origineel

Jong geleerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jong geleerd

4 minuten leestijd

Onze dochter van drie jaar speelde buiten. Opeens hoorde ik haar huilen: „Ik hen gevallen!" „Hebje je zeer gedaan ?" vroeg ik. „Ja, mijn huik van achteren!"

Zuigen met de kruimeldief noemt Mariëlle (3): even maaien.

Ze wijst mama op een vogel: „Die is aan hetgymen. "Als mama kijkt, ziet ze dat het beest een gebroken pootje heeft.

Toen ze voor het eerst meegeweest was naar de kerk, vroeg papa waar ze geweest was. „Bij de muziek ", luidde het antwoord.

Vader Piet vindt het maar niets, dat zijn dochtertje geen u zegt tegen volwassenen en probeert dat om te turnen. ZegtLeny de eerstvolgende keer tegen oma die op visite komt: „Ik moet u tegen jou zeggen."

Evelien heeft van haar vader een flink pak voor haar broek gehad. Kennelijk niet erg onder de indruk daarvan zegt ze later tegen haar moeder, wrijvend over haar broekje: „Lekker warm, joh!"

Henk (4) ziet voor het eerst van zijn leven een pauw pronken. Vol bewondering bekijkt hij het beest. Eindconclusie: „Dat is een kip met een bosje bloemen."

Wanneer komt mamma thuis ? (een zondagse vraag). Antwoord: „Als de kerk uit is." Later past oma op, omdat mamma naar de dokter is. Zegt Corieke (Z'/z) na een poosje: „Als de dokter uit is, komt mamma thuis."

Bert liet een boertje en keek een beetje verbaasd. „ Wat was dat?", vroeg zijn moeder. „Mijn keel deed een drukje", zei hij verwonderd

Moeder vertelde aan Peter (7) dat er binnenkort een baby zou worden geboren. Bezorgd vroeghij een paar dagen later:,,Mam, als de baby 's nachts wordt geboren, wordt u dan wel wakker?"

Op vakantie magHarm (3) tot zijn grote plezier in een stapelbed slapen. Enthousiast vertelt hij na de vakantie aan iedereen dat hij in een "dubbeldekker" heeft geslapen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 augustus 1995

Terdege | 72 Pagina's

Jong geleerd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 augustus 1995

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken