Bekijk het origineel

Dag in, dag uit ....

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dag in, dag uit ....

3 minuten leestijd

Beslommeringen van Jolanda, een moeder van vier kinderen. Haar oudste dochter maakt de tekeningen

Als we op bezoek zijn bij mijn moeder komt net de postbode langs mèt... een brief van Rebekka (20) uit Noorwegen. Ik kan bijna niet wachten tot ze hem gelezen heeft, zo gretig ben ik naar elk woord van mijn oudste dochter

„Lieve oma", schrijft ze. „ Wat heerlijk dat u zo gauw schreef. Helaas ben ik niet zo snel met terug schrijven, want er is elke dag zoveel te doen: rydde opp (opruimen), raske (schoonmaken, wassen draaien), lage middag (eten koken) en passe barn (oppassen). Gelukkig maar, want dan heb ik ook geen tijd om iedereen te missen.

Maar eigenlijk denk ik de hele tijd op de achtergrond aan thuis. Ze zouden het hier prachtig vinden! We wonen hier echt heerlijk, ± 150 m. van de zee. Tegenover ons is een ander eiland, groter en hoger, maar zover van ons af dat we altijd wel zon hebben.

Helge en Gunn, de ouders, hebben me al naar veel plaatsen meegenomen: o.a. het binnenland in naar een beroemde fjord met 7 watervallen, en andere mooie uitzichten (overal eigenlijk onderweg).

Ook mag ik altijd Helge's mountainbike lenen en ik heb al heel wat afgefietst, het eiland rond en over de brug naar de stad en nog verder het vaste land in naar een Openluchtmuseum.

Dat was heel mooi: Noorse huisjes uit 1700, die ze uit het hele land hierheen verhuisd hebben. Met echte oude spullen erin: een woonhuis, een schooltje, heel schattig. Maar de huizen van nu zijn veel fijner om in te wonen; meer licht en ruimte natuurlijk. Er staan allemaal leuke huizen op het eiland, in allerlei geinige kleuren. En het stadje is ook heel mooi en toeristisch.

...Ze hebben een prachtige Luthers-Evangelische kerk daar, met mooie beschilderingen aan het plafond. En voorzover ik het kan volgen wordt er vrij positief en bijbels gepreekt. Ik zit ook op een koor, maar dat is weer van een andere kerk, 'de Indremissjonskerke (Binnenlandsezending).

Er zijn enorm veel koortjes hier, ze zingen graag, geloof ik. Morgen hebben we een optreden in een bejaardenhuis in een ander dorp. En hoewel ik nog maar één keer ben geweest mag ik ook mee.

Ik begin trouwens al aardig moederinstinct te ontwikkelen. Dat is een ander woord voor aanvoelen wanneer Simen (5) alle huisraad van de ene kamernaar de andere sleept met zijn vriendjes, het bad laat overstromen of de kleren van de waslijn trekt en als vloerbedekking voor zijn hut gebruikt.

Ja, ja, er valt hier elke dag wel iets te beleven. Vanmorgen lag er sneeuw bij het opstaan. De wolken zijn nu aan het verdwijnen en af en toe schijnt de zon erop, goud, roze en zachtpaars. Nijdelig (pràchtig). Ik kijk uit naar een brief van u.

P.S. Alle kaarten, teksten, gedichten en plaatjes plak ik op mijn twee witte kastdeuren. Ze zijn nog lang niet vol!

Alle liefs en tot schrijfs, Rebekka.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 november 1995

Terdege | 80 Pagina's

Dag in, dag uit ....

Bekijk de hele uitgave van woensdag 29 november 1995

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken